BEZBEDNOST NA ADI NA VISOKOM NIVOU: U smeni dežura i do 60 spasilaca

Tanjug

27. 07. 2021. u 12:20

BEZBEDNOST na Adi Ciganliji je na visokom nivou, a na tom kupalištu u smeni dežura od 40 do 60 spasilaca na 32 osmatračnice - izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i naveo da su na raspolaganju i četiri skutera za intervencije, kao i tri ekipe Hitne pomoći.

БЕЗБЕДНОСТ НА АДИ НА ВИСОКОМ НИВОУ: У смени дежура и до 60 спасилаца

Foto: N. Skenderija

On je za TV Pink rekao da spasioci prolaze obuke, da imaju sertifikate i određeni broj sati teorijske i praktične nastave.

- Obučeni su i znaju da pruže hitnu medicinsku pomoć ljudima kojima je to potrebno. Tokom leta, radnim danima na Adi Ciganliji ima oko 50.000 ljudi, a vikendom i do 100.000 ljudi - kazao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Plaže Savskog jezera su desetu godinu zaredom nosilac najvišeg međunarodnog priznanja ''Plava zastava'' koje se dodeljuje na osnovu ispunjenosti kreterijuma iz oblasti kvaliteta vode i opšte bezbednosti na kupalištu.

Prema rečima gradonačelnika, kvalitet vode na Adi Ciganliji se redovno kontroliše i na visokom je nivou, kontroliše se redovno zbog čega, kaže, 10 godina zaredom to kupalište dobija ''Plavu zastavicu''.

- Podvodna vegetacija se redovno kosi, naročito u delovima koji su predviđeni za plivanje - naveo je Radojičić.

Apelovao je na mlade da poštuju pravila na kupalištima, kao i na roditelje da posebno obrate pažnju na svoju decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere