RAČUN VISOK, VLASNIKA NEMA: Pre 11 meseci ugašene ulične svetiljke u blizini doma zdravlja u Mirijevu

A. Z. KLISURIĆ

25. 07. 2021. u 08:41

U ČETIRI ulice, u blizini Doma zdravlja u Mirijevu, već 11 meseci nema uličnog osvetljenja.

РАЧУН ВИСОК, ВЛАСНИКА НЕМА: Пре 11 месеци угашене уличне светиљке у близини дома здравља у Миријеву

Foto Arhiva

Dvadeset pet svetiljki koje se nalaze oko zdravstvene stanice, isključeno je prošle godine, a kako kažu u Sekretarijatu za energetiku, za instalacije uličnog osvetljenja nikada im nije predat zahtev za primopredaju. To je razlog što Grad nikad ovu mrežu nije poverio na staranje preduzeću "Javno osvetljenje", Čak je i tek nedavno utvrđeno da ona nikada nije ni bila u njihovom sistemu. Inače, godinama niko nije namirivao dugovanja za potrošenu struju, pa je obustavljena isporuka električne energije.

- Dom zdravlja je izgrađen 1999. godine, a mi smo tek nedavno saznali da ova rasveta nije u sistemu i da postoje dugovi za struju - priča nam jedan od stanara iz obližnje zgrade.

- Mrak je ispred dve zgrade, jer smo mi bili "osvetljeni" svetiljkama sa bandera, koje su sada isključene. Plašimo se da će neko od starijih komšija iskrenuti nogu, tu prolaze i deca. U delu oko DZ sada se okupljaju i grupice mladih, koji galame u mraku po celu noć.

Kako kažu, slali su dopise upravi Doma zdravlja i Opštini Zvezdara, ali nikakav odgovor nisu dobili.

Foto Arhiva

U oktobru je uprava DZ "Zvezdara" uputila dopis Sekretarijatu zbog nefunkcionisanja osvetljenja. Nakon što je JKP "Javno osvetljenje" utvrdilo stanje na terenu, dostavili su Sekretarijatu predračun za ugradnju novih instalacija u vrednosti od 5,178 miliona dinara.

- Postojeća instalacija postavljena pri izgradnji zdravstvenog objekta nije u sistemu javnog osvetljenja - objašnjavaju u Sekretarijatu za "Novosti".

- Nama nikada nije podnet zahtev od investitora, i zato nismo ni predali ovo nadležnom preduzeću. Preduzeli smo sve korake kako bismo ustanovili problem. Utvrdili smo i da duži vremenski period nije plaćan utrošak, pa je isporuka obustavljena.

Kako kažu, osim investitora ni podnosioci molbi nisu se obratili Sekretarijatu za primopredaju instalacija, kako bi nadležnost održavanja i plaćanja utroška prešle na Grad.

TRAŽI SE REŠENjE

U SEKRETARIJATU za energetiku kažu da u prethodnom periodu niko od nadležnih u DZ "Mirijevo" nije ništa preduzeo povodom otplate duga.

- I pored svega toga, trudićemo se da u narednom periodu aktivno učestvujemo i preduzmemo sve mere koje su u našoj nadležnosti i da budemo na raspolaganju kako bi se prevazišao ovaj problem - govore u Sekretarijatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad