OBEZBEĐEN NOVAC ZA 606 STAMBENIH ZGRADA: Opština Stari Grad izabrala stambene zajednice po bodovnoj listi koje će dobiti pomoć

M. S.

12. 07. 2021. u 17:55

OD 716 stambenih zgrada koje su konkurisale za bespovratna sredstva za sufinansiranje radova, Opština Stari grad pomoći će u 606 stambenih zajednica sa ukupno 40 miliona dinara.

ОБЕЗБЕЂЕН НОВАЦ ЗА 606 СТАМБЕНИХ ЗГРАДА: Општина Стари Град изабрала стамбене заједнице по бодовној листи које ће добити помоћ

Foto A. Stanković

Radovi će za polovinu početi u toku ove godine, dok je ostatak planiran za 2022. godinu.

Oko trećina prijavljenih dobila je maksimalan iznos predviđenih sredstava po objektu od 300.000 dinara, dok je ostali novac raspoređivan shodno bodovnoj listi i radovima za koje su stanari konkurisali. Od toga, 110 zgrada podnelo je nepotpunu ili neblagovremenu prijavu.

- Početak radova za rangigrane od prvog do 324. mesta očekuje se u 2021. godini, dok će za ostale radovi odložiti za narednu godinu u skladu sa odlukom o budžetu za 2022. godinu - kažu u Opštini Stari grad. - Navedeni iznosi koji su navedeni u rang-listi, napravljeni su na osnovu predračuna radova koje su upravnici stambenih zajednica dostavljali uz svoje prijave.

Kako se navodi u tabelarnom prikazu odobrenih sredstava, preciziran je iznos koji obezbeđuje Opština, ali i novac koji treba da se obezbedi iz zajedničke kase stanara.

Stanari su mogli da konkurišu za ugradnju video-nadzora, nabavku protivpožarnih aparata, zamenu sandučića, krečenje, a oni koji su konkurisali za više radova, moći će da se u Opštini informišu za koju vrstu im je odobren budžet.

NISU OBUHVAĆENE FASADE I LIFTOVI

STAMBENE zajednice koje procene da ipak nisu u mogućnosti da obezbede svoj deo novca, mogu da pre potpisivanja ugovora odustanu. Konkursom nisu bili obuhvaćeni radovi poput uređenja fasada, popravke ili rekonstrukcije liftova, koje zahtevaju značajnija finansijska sredstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024