ŠEŠIRI OBOJILI SKADARLIJU: Posle godinu dana pauze ponovo tradicionalna manifestacija u boemskoj četvrti

J. D.

11. 07. 2021. u 07:00

NOŠENI zvucima čuvenih starogradskih pesama, uz recitacije glumačke trupe, mnogobrojni učesnici prodefilovali su sinoć najpoznatijom beogradskom kaldrmom u okviru manifestacije "Skadarlijska promenada".

ШЕШИРИ ОБОЈИЛИ СКАДАРЛИЈУ: После годину дана паузе поново традиционална манифестација у боемској четврти

Foto I. Marinković

Duž boemske četvrti, u večernjim satima, održana je svojevrsna revija umetnika poezije, damskih šešira i muzike.

Program je otpočeo muzičkim nastupom Marka Milovanovića na gitari, a tokom večeri Beograđani i gosti prestonice imali su čast da uživaju u arijama operske dive Jadranke Jovanović i operske umetnice Marijane Šovran. Deo bogatog programa bio je i dramski deo koji je predvodio glumac Miki Damjanović u društvu svoje koleginice Ljiljane Jakšić, najpoznatije Skadarlijske dame, i pesnika Marka Miloševića.

Foto I. Marinković

Skadarlijskom promenadom prošetao je i Pavel Surovi, autor izložbe "Korona-kruna", a zatim je posetiocima o pravilima nošenja šešira govorio Lazar Šećerović.

Na reviji šešira defilovali su kaubojski i panama šešira, slamnati, pleteni ali i damski.

- Svake godine iznova se radujem ovom defileu, jer sve beogradske dame se u Skadarliju upute sa šeširima na glavi - priča Dana Stakić, Starograđanka. - Ovo je već deseta godina kako dolazim na defile, i svaki put sa novim šeširom.

Foto I. Marinković

Boemsku atmosferu, za kraj obogatila je serija starogradskih i narodnih pesama koje su izvele Vesna Ilić i Biljana Petković, vokalne solistkinje RTS i Radio Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)