USVOJENO ČAK 1.859 ŽALBI RODITELJA: Posle okončanja konkursa za upis u obdaništa, pristiglo 3.905 zahteva

J. DINČIĆ

06. 07. 2021. u 06:47

OD ukupno 3.905 pristiglih žalbi roditelja na konkurs za mesto u beogradskim predškolskim ustanovama, gotovo polovina odnosno 1.859 rešeno je pozitivno u korist roditelja.

УСВОЈЕНО ЧАК 1.859  ЖАЛБИ РОДИТЕЉА: После окончања конкурса за упис у обданишта, пристигло 3.905 захтева

Foto P. Mitić

U septembru će u prestoničke vrtiće krenuti više od 15.000 novoupisanih mališana, što je duplo više u odnosu na 2017. godinu, kada je bilo upisano oko 7.000 dece.

- Sa usvojenim žalbama je okončan konkursa za vrtiće, a tokom leta roditelji i staratelji će potpisivati ugovore sa predškolskim ustanovama za novu radnu godinu u vrtićima, koja počinje u septembru - rekao je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Sve ovo je rezultat intenzivnog rada na proširenju kapaciteta beogradskih predškolskih ustanova i konstantnog ulaganja Grada u sektor obrazovanja i dečje zaštite, sve sa ciljem da što više dece bude uključeno u predškolski sistem.

Foto P. Mitić

Kako je objasnio, oko 74 odsto dece uzrasta od jedne do šest godina koja žive u Beogradu ide u vrtić, što je veliki rezultat budući da je samo pre nekoliko godina obuhvat dece predškolskim obrazovanjem iznosio oko 45 odsto.

- Naš cilj je da sva deca idu u vrtiće i ove godine smo bliži nego ikad ukidanju liste čekanja za Beograd, a koliko dece će biti na njoj, znaćemo u septembru, kada se u državne i privatne vrtiće, uz subvenciju Grada, upišu svi koji su to želeli i dobili mesto - rekao je Gak.

On je dodao da je uoči ovogodišnjeg konkursa za mesto u vrtićima bilo oko 2.000 dece na čekanju, dok je 2017. godine lista čekanja sadržala imena oko 10.000 mališana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna