VODA STIŽE DO SVAKE KUĆE: Počela izgradnja poslednjih osam kilometara cevovoda u obrenovačkim naseljima

S. V.

04. 07. 2021. u 16:56

U OBRENOVCU su juče počeli radovi na poslednjih osam kilometara vodovoda koji će, kada bude završen, omogućiti da više nijedna kuća na teritoriji ove opštine ne bude bez vode.

ВОДА СТИЖЕ ДО СВАКЕ КУЋЕ: Почела изградња последњих осам километара цевовода у обреновачким насељима

Foto Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je naselje Stubline, gde su u toku završni radovi na izgradnji primarnog vodovoda, kao i deonicu od Grabovca do Vukićevice, gde će biti postavljeno osam kilometara cevi.

- To znači da će u ovo vreme sledeće godine svaka kuća na teritoriji ove opštine imati vodu. Ovih poslednjih osam kilometara se gradi od Grabovca do Banjana uključujući Dren, Orašac i Vukićevicu. Grad Beograd je zajedno sa Opštinom Obrenovac uložio samo ove godine negde oko 500 miliona dinara u vodosnabdevanje u Obrenovcu. Od pet bunara, koliko ima njihov vodovod, tri su revitalizovana - rekao je Vesić.

On je dodao je problem sa vodosnabdevanjem ovde prisutan decenijama. Vesić je najavio da će u narednom periodu početi da se radi pijaca u Obrenovcu, te da ona treba da bude uređena kao Palilulska ili Kalenić.

- Najvažniji projekat za Obrenovac je BG voz, odnosno povezivanje Obrenovca preko BG voza sa centrom Beograda. To je projekat koji vredi 1,2 milijarde evra. Kada to budemo završili, a za to nam treba četiri godine, iz Obrenovca ćete moći da dođete vozom do centra Beograda u špicu na svakih 20 do 25 minuta a van špica na 45 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna