VODA DO OBODA GRADA 2025: Česme bile suve u Grockoj, Mladenovcu, Barajevu, Sopotu, Surčinu...

S. V.

30. 06. 2021. u 11:23

VIŠEDECENIJSKI problem vodosnabdevanja rubnih gradskih opština biće potpuno rešen izgradnjom regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac, najkasnije do 2025. godine.

ВОДА ДО ОБОДА ГРАДА 2025: Чесме биле суве у Гроцкој, Младеновцу, Барајеву, Сопоту, Сурчину...

Foto P. Milošević

Ovo je juče izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom problema koji su se prošle nedelje pojavili na obodu Beograda, kada je usled visokih temperatura i neracionalne potrošnje u brojnim domaćinstvima bilo prekida u snabdevanju vodom, čak i po nekoliko dana.

Situacija je bila kritična u Grockoj, Sopotu, Surčinu, Lazarevcu. Prema Vesićevim rečima, Sopot i Mladenovac treba da dobiju sigurno vodosnabdevanje najkasnije do 2025. godine.

- Trenutno se radi na spajanju gročanskog naselja Ritopek sa vodovodom - objašnjava zamenik gradonačelnika.

On najavljuje da za nedelju dana počinje spajanje Grocke i Vrčina na gradski vodovod, jer su na tenderu izabrani izvođači radova. Posle priključenja Vrčina i većeg dela opštine Grocka na gradski vodovod u martu sledeće godine, fabrika u Makišu bi, rekonstrukcijom jezera sa trenutnih 6.600 litara vode u sekundi, dobila još dodatnih hiljadu litara.

- Priprema se i tenderska dokumentacija za izgradnju još jednog pogona "Makiš 3", kapaciteta 4.000 do 5.000 litara vode u sekundi.

Vesić podseća da je predsednik GO Grocka uspeo da reši problem tako što je deo domaćinstava priključen na privatni vodovod koji snabdeva delove Vrčina, a Grad je poslao četiri cisterne.

- Ostaju nam sela na samom jugu opštine a ona će biti priključena na regionalni vodovod Makiš - Mladenovac. Tender za izgradnju biće raspisan 15.jula, a radovi će trajati godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!