ULICA OSTAJE JEDNOSMERNA: Žitelji Solunske dogovorili se sa opštinom i Direkcijom o prekidu radova

S. B. M.

16. 06. 2021. u 06:48

POSLE pobune žitelja Solunske ulice na Dorćolu, koji su bili protiv proširenja ove saobraćajnice, seče drveća i gubitka parking-mesta, Direkcija za građevinsko zemljište odustala je od daljih radova.

УЛИЦА ОСТАЈЕ ЈЕДНОСМЕРНА: Житељи Солунске договорили се са општином и Дирекцијом о прекиду радова

Bez promena u Solunskoj

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović, sastao se sa upravnicima i predstavnicima stambenih zajednica iz Solunske 23, 25, 30, 32, 34, 36 i 38, kao i sa predstavnikom Direkcije Milanom Alimpićem, posle čega je doneta odluka o obustavi proširenja saobraćajnice.

Proširenje Solunske i Dračke je bilo u planu zbog prilaza hotela "Mona", kako bi se olakšao prolaz putničkim autobusima. Radovi su podrazumevali da Solunska bude dvosmerna od Dračke do Dubrovačke, čime bi se ukinulo 26 parking-mesta, a trebalo je poseći tri stabla. I dok su u Dračkoj radovi skoro završeni, u Solunskoj, neće ni početi.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da je plan detaljne regulacije za područje između ulica: Francuske, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i postojeće pruge na Dorćolu, prema kome je planirana rekonstrukcija Solunske i Dračke ulice usvojen 2015. godine. Tokom procedure javnog uvida krajem 2014. godine, kako kažu, nije bilo primedaba građana.

Duž Solunske ulice planirano je bilo da bude zasađeno 16 novih stabala, ukrasno šiblje, cveće i travnjak na površini od 1.100 metara kvadratnik - kažu u Direkciji i potvrđuju da se radovi u Solunskoj ulici neće izvoditi po sadašnjem ugovoru za izvođenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri