OTVARA SE DNEVNI BORAVAK ZA OBOLELE: Pomoć za oko 20.000 obolelih od demencije

J.Ž.S.

10. 06. 2021. u 14:19

SVAKOG četvrtka od 16 do 19 sati od 17. juna u prostorijama Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom u Novom Beogradu radiće dnevni boravak za obolele od demencije.

ОТВАРА СЕ ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ОБОЛЕЛЕ: Помоћ за око 20.000 оболелих од деменције

Foto: K. Mihajlović

Ovo je velika vest za obolele od demencije i članove njihovih porodica koji žive u Beogradu. U Beogradu živi više od 330 hiljada starijih od 65 godina, odnosno 20.000 osoba obolelih od demencije.

Rešavanje problema osoba sa demencijom je važno zato što te osobe zbog psihičkih promena koje imaju, zahtevaju pored medikamentoznog lečenja i celodnevno agažovanje drugih osoba oko podrške i nege. Najveći teret brige za njihovu negu snose članovi porodice.     

Srodnici, ističu brojne probleme i izazove sa kojima se suočavaju tokom negovanja i brige o obolelom članu. U nekim porodicama je poremećena dinamika ranijeg uobičajenog funkcionisanja što rezultira i poremećenim porodičnim odnosima, kao i zapostavljanjem poslovnih obaveza.

Otuda će razvoj Dnevnog boravka dati doprinos unapređenju kvaliteta života obolelih od demencije i članova njihovih porodica, neformalnih negovatelja obolelih.      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili