DECI NAPRAVILI POLIGON: Opština Surčin i udruženje građana organizovali saobraćajnu radionicu

Š. M.

10. 06. 2021. u 06:47

OPŠTINA Surčin i Udruženje građana "Asocijacija za bezbednost u saobraćaju" tokom juna realizuju projekat "Mobilni edukativni saobraćajni poligon za decu", namenjen učenicima od prvog do trećeg razreda.

ДЕЦИ НАПРАВИЛИ ПОЛИГОН: Општина Сурчин и удружење грађана организовали саобраћајну радионицу

Foto Arhiva

Akcija je počela pre dva dana u OŠ "22. oktobar", dok je juče održana u OŠ "Vuk Karadžić", a trajaće do 16. juna. Radiće se na saobraćajnom poligonu specijalno postavljenom za edukaciju dece, a cilj je da se u bezbednim uslovima mališani nauče pravilnom ponašanju u saobraćaju.

Oni se prvo kreću na poligonu kao pešaci i pažljivo prelaze ulicu na pešačkom prelazu i semaforu, dok ostala deca za to vreme voze automobilčiće i uče da poštuju saobraćajna pravila u ulozi vozača. Nakon toga se menjaju uloge i na kraju časa sa instruktorima vožnje svi učenici dobijaju infor matore o bezbednom ponašanju učesnika saobraćaja u vidu vozačkih dozvola na saobraćajnom poligonu.

Takođe, iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od tri miliona dinara kako bi u Surčinu bili realizovani planirani projekti koji se odnose na bezbednost u saobraćaju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)