VOZOM DO GRADA ZA 15 MINUTA: Buduća železnička trasa olakšaće život u opštinama Surčin i Obrenovac

S. V.

05. 06. 2021. u 11:45

IZGRADNjA nove trase BG voza od Obrenovca do Surčina od 24 kilometra približiće ove prigradske opštine Beogradu, i to na mnogo efikasniji način.

ВОЗОМ ДО ГРАДА ЗА 15 МИНУТА: Будућа железничка траса олакшаће живот у општинама Сурчин и Обреновац

Foto Ž. Knežević

Prema rečima predsednika Opštine Surčin Stevana Šupe, gradska železnica će žiteljima ove lokalne samouprave približiti prestonicu toliko, da se ni do jednog mesta u Beogradu neće putovati dalje od 15 minuta.

On je najavio da će u budućnosti, najzastupljeniji vid prevoza Surčinaca biti upravo železnički saobraćaj. Prvi čovek Obrenovca Miroslav Čučković podsetio je da sve evropske metropole imaju nadzemnu železnicu koja spaja prigradske delove.

- Drago nam je da je Urbanistički zavod pokrenuo projekat i na našem terenu. Tako da će BG voz biti za budućnost, klince koji se još nisu rodili - naveo je Čučković.

Foto Arhiva

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je da je izgradnja železnice prioritet u budućem razvoju grada.

- Mi smo mnogo stvari već započeli po tom pitanju i važno je reći da je Grad već imao nekoliko važnih sastanaka sa partnerima iz inostranstva, ministarstvima i infrastrukturom železnice.

To je jedan krak Beogradskog železničkog čvora koji sada nemamo, a koji će biti ključan za razvoj grada u budućem periodu, da se spoje aerodrom, Surčin i Obrenovac sa centrom grada - izjavio je Mladenović i dodao da je plan da se gradska železnica integriše u sistem metroa.

AERODROM I BUDUĆI STADION

BG voz trenutno saobraća na linijama Batajnica - Beograd centar - Ovča, Resnik - Ovča i prigradske za Mladenovac i Lazarevac. Sledeća linija biće do aerodroma i dalje do budućeg nacionalnog stadiona u Surčinu. Posle toga, radiće se linija od Makiša do Ade Huje, zatim sledi produžavanje linije koja ide do Surčina ka Obrenovcu. Cilj je da do 2027. godine Beograd ima i četiri linije gradske železnice, kao i tri trase prigradske železnice sa ukupno 220 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!