PUTARI RADE DO JESENI: Ekipe JKP "Beograd put" rekonstruisaće voždovačku ulicu Braće Jerković

S. B. M.

03. 06. 2021. u 14:30

ULICA Braće Jerković na Voždovcu raskopana je sredinom maja, a putari će ovde, prema planu, biti sve do kraja avgusta. Tada će ulica osvanuti u novom ruhu, sa obnovljenim kolovozom.

ПУТАРИ РАДЕ ДО ЈЕСЕНИ: Екипе ЈКП Београд пут реконструисаће вождовачку улицу Браће Јерковић

Foto Arhiva

Na osnovu Programa radova JP "Putevi Beograda" za 2021. godinu, ekipe Službe za građevinsku operativu ovog preduzeća započele su radove u Ulici braće Jerković na delu od Darvinove do Ulice Pive Karamatijevića.

- Radovi se izvode po projektu JKP "Beograd put". Projekat predviđa rušenje stare i izradu nove kolovozne konstrukcije. Osim toga, predviđena je izgradnja saobraćajnice širine sedam metara sa obostranim parkinzima i pešačkim stazama u dužini od 800 metara - kažu "Beograd putu".

MEHANIZACIJA Biće obnovljeni i trotoare, Foto Arhiva

U toku je prva faza radova, pa je ulica raskopana od Darvinove do Jovana Belića.

Predviđeno je da taj deo bude završen 17. jula. Druga faza predviđa zamenu kolovoza od Meštrovićeve do Pive Karamatijevića. Ta deonica biće završena 31. avgusta.

Teška mehanizacija već je razrovala stari sloj asfalta na pojedinim delovima, dok na drugim kamioni doteravaju i istovaraju tucanik. Radnici na valjku ravnjaju sloj, kako bi sve bilo spremno za ponovno asfaltiranje. Delom su razbijeni i trotoari, ali su delovi ostali kako bi pešaci mogli bezbedno da se kreću. Kada staza za pešake bude gotova sa jedne strane, radiće se onda trotoar sa druge strane ulice.

RASKOPAN I NOVI BEOGRAD

JKP "Beograd put" radi i na održavanju trake u Bulevaru Mihajla Pupina. Zato je za saobraćaj zatvorena jedna leva traka na potezu od kružnog toka do Bulevara umetnosti. Radovi traju do nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a