Novi pravilnik za ponašanje na GRČKIM PLAŽAMA: Potpuno nov način putovanja

Novosti Online

02. 06. 2020. u 12:46

Zvaničnici Grčke danas su usvojili novi set mera usled korona virusa koji obuhvata neka od već znanih pravila, ali i donosi nove zabrane pred predstojeću sezonu

Нови правилник за понашање на ГРЧКИМ ПЛАЖАМА: Потпуно нов начин путовања

Foto: Despositphotos

Zvaničnici Grčke danas su usvojili novi set mera usled korona virusa koji obuhvata neka od već znanih pravila, ali i donosi nove zabrane pred predstojeću sezonu.


Prema najnovijim odredbama ne samo što je ograničen broj ljudi koji istovremeno mogu da borave na istoj lokaciji, već je regulisana i minimalna razdaljina kako između suncobrana, tako i ležaljki koje bi bile postavljene ispod.


Dakle, ukoliko ste planirali da leto provedete na nekoj od mnogobrojnih grčkih destinacija, morate, između ostalog, da imate u vidu da je od danas dozvoljeno maksimalno 40 osoba na površini od 1.000 kvadratnih metara, s tim da suncobrani moraju da budu pozicionirani s minimum četiri metra razmaka između njih i tu nije kraj matematičkih računica oko kojih ćete morati da vodite računa.


Naime, ne samo što je propisano četiri metra razmaka između suncobrana, već oni moraju da budu postavljeni na takav način da ispunjavaju minimum jedan metar distance od senke koju baca najbliže pozicionirani, a ni to nije sve.


Dozvoljeno je da ispod jednog suncobrana budu pozicionirane maksimalno dve ležaljke s distancom od 1,5 metar, a to pravilo neće važiti samo za porodice koje imaju malu decu.


Ujedno, usvojena je zabrana za sve timske sportove koji podrazumevaju kontakt, kao i niz mera za restorane i druge uslužne delatnosti u kojima ste možda uživali prethodnih godina.


Između ostalog, muzika je potpuno zabranjena, kao i organizovanje žurki, pa i duže zadržavanje unutar prostorija lokala. S druge strane, dozvoljena je dostava paketa proizvoda do ležaljke, ali svi produkti moraju da budu u pakovanjima predviđenim za njihovu distribuciju i konzumaciju, s tim u vidu da su od napitaka dozvoljeni samo kafa, sokovi i tome slično, pišu grčki mediji.Minimalna razdaljina između potrošača u lokalima je 1,5 metar, a zaposlenima je izdata preporuka da nose maske.


Firmama koje ne budu poštovale nove mere ili se oglase ne neke od njih, u zavisnosti od procene rizika po zdravlje, za svaki prekršaj biće pisane kazne u iznosu od 5.000 do 25.000 evra, kao i zabrana rada u periodu od 15 do 20 dana.


(blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Goran

03.06.2020. 12:07

Baš me interesuje dali je ovo izvodljivo u leptokariji plaža jeste većim delom neiskorišćena ali isto tako i većim delom nema prilaze za automobile. Ako tamo ovo uspeju da sprovedu bar će postojati neki red...

Volina

04.06.2020. 06:47

Savetujem da svi ponesemo na plazu skafander, digitron i metar. Kad se zastititimo i sve premerimo i izracunamo, mozemo da uzivamo. Nekićemo da se suncamo a nekicete da premeravate.