Letovanje u Italiji čak 20 odsto skuplje?

Novosti Online

27. 05. 2020. u 00:10

Летовање у Италији чак 20 одсто скупље?

AP Photo

Poštovanje propisa uvedenih u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, koji je teško pogodio Italiju, dovešće do povećanja cena
U ITALIJI bi u avgustu, zbog pravila o ograničenom broju ljudi na plažama, u restoranima i drugim javnim mestima, troškovi za desetodnevno letovanje mogli da budu povećani za 18 do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, ocenilo je udruženje za zaštitu potrošača Codacons.

Rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da više od 50 odsto stanovnika Italije ne planira letovanje, a od ukupnog broja onih koji će putovati njih 90,2 odsto učiniće to unutar granica svoje države.

Procenjuje se da će poštovanje propisa uvedenih u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, koji je teško pogodio Italiju, dovesti do povećanja cena.

Vlada Italije pozvala je građane da ovo leto provedu u svojoj zemlji odredivši, u okviru paketa mera za ublažavanje posledica epidemije kovida-19, bonus od 500 evra za porodice koji bi im olakšao troškove.

Codacons je, međutim, ocenio da će suncobrani, ležaljke, parking, hrana, piće i ostale usluge koje se nude na kupalištima Italijane koštati ove godine više nego ranijih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)