Upoznajte Meksiko Siti za jedan dan: Ova mesta obavezno posetite

V. N.

31. 01. 2020. u 22:41

Упознајте Мексико Сити за један дан: Ова места обавезно посетите

Depositphotos

Evo našeg predloga kojim redom da krenete

ŽIVOT i duh Meksiko Sitija se verovatno mogu shvatiti tek dužim boravkom u ovom neverovatnom gradu koji ima 30 miliona stanovnika, ali je dovoljan i samo jedan dan naslutite bar deo onoga što pruža ova živopisna metropola. Evo našeg predloga kojim redom da krenete!


8.00 - Iskoristite rano jutro da doručkujete. Popularni kafe "El popular" je omiljeno meštanima i turistima, tako da možete biti sigurni da ste u pravim rukama. Naručite ukusne čilakile i obavezno popijte kafu. A ako gledate da prođete nešto jeftinije, na svakom koraku možete pronaći i ulične prodavce sendviča.


9.00 - Prva stanica definitivno bi trebalo da bude Palasio de Bejas Artes, kulturni centar i muzej, građevina koja će vas oduševiti impresivnom arhitekturom. Uputite se dalje ulicom Avenida Sinko de Majo, prolazeći prelepom šetališnom zonom Kasa de Los Azulehos, pre nego što stignete do muzeja Bejas Artes.


11.00 - Nakon što završite sa obilaskom prošetajte dalje niz Paseo de la Reforma prema Boske de Čapultepek, jednog od najvećih gradskih parkova na južnoj hemisferi. Ova ruta će vas provesti pored nekih od najvažnijih znamenitosti u gradu, uključujući i statue Angel de la Independensija i Dijana la Kasadora.


14.00 - Krenite u metro, ovaj put u pravcu Kolonija Roma, delu grada koji je nekada bio kolonija, a danas samo oblast naseljena Romima podeljenim u dve nacionalne manjine. Ovde turisti mogu provesti popodne obilazeći neke od fantastičnih galerija savremene umetnosti, kupujući u nekom od butika. Takođe, ovde se može naći veliki broj prelepih kafića u kojima možete ručati, ili pojesti alkoholni sladoled u - helado obskuro.


17.00 - Nakon dugog dana i mnogo šetnje, uputite se u oblast La Kondesau, oivičenu širokim bulevarima sa lepim drvoredima. I pokušajte da nađete svoje mesto u popularnoj "Kafebreriji el Pendulo" koja već decenijama nudi najbolju kafu u ovoj prestonici.


18.00 - Vratite se do istorijskog centra i uputite se do Tore Latino Amerikana da uživate u pogledu na najznamenitiji deo Meksiko Sitija. Turistički vodiči preporučuju i "Miralto bar" na 41. spratu koji nudi pivo i koktele iznenađujuće povoljnih cena i nezaboravan pogled preko ogromnog Meksiko Sitija.


20.00 - Da biste zaokružili dan, a ako nemate novca, isprobajte Merkado Roma za zajedničko, gurmansko ručanje ili se približite istorijskom centru i ručajte u "Kafeu de Takuba". Konačno, svratite do najstarije kantine u Meksiko Sitiju, "La Peninsular", da se na brzinu napunite energijom. Ako volite koktele, probajte "gin gin" ili "likorerija limantur". Ljubitelji piva trebalo bi da se uputite u "El Deposito", a oni koji vole ples ne svakako treba da posete legendarnu "Mamu Rumbu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)