SI-EN-EN PREPORUČUJE: 11 destinacija u Srbiji koje američki turisti treba da posete

Novosti online

03. 05. 2018. u 21:15

Si-En-En Travel (CNN Travel) preporučio je američkim turistima 11 destinacija u Srbiji

СИ-ЕН-ЕН ПРЕПОРУЧУЈЕ: 11 дестинација у Србији које амерички туристи треба да посете

Subotica, foto D.Dozet

Si-En-En Travel (CNN Travel) preporučio je američkim turistima 11 destinacija u Srbiji, od kojih su neke, kako je objašnjeno, namenjene poklonicima noćnog života, a druge - ljubiteljima netaknute prirode.

Beograd je opisan kao "dinamična prestonica, koja leži na ušću Save i Dunava".

Posebno je pohvaljen zbog noćnog života, a kao interesantna mesta navedeni su Knez Mihailova, Skadarlija i Dorćol.

Turistima u Srbiji Si-En-En predlaže da posete i Zemun, koji su istakli zbog velikog broja restorana kraj vode, kao i zbog kule Gardoš.

"Srpska Atina", kako je Novi Sad nazvan u tekstu, Si-En-En opisuje kao centar kulture i obrazovanja, a od atrakcija ističu Trg Slobode, gradsku skupštinu i rimsku katoličku katedralu.

Subotica je pohvaljena zbog svoje arhitekture koja, kako se navodi u tekstu, izgleda "kao iz bajke". Za primere ove arhitekture CNN izdvaja gradsku skupštinu, a posetiocima se preporučuje da posete kulu sa koje se pruža pogled na grad i okolinu.

Za ljubitelje prirode, Si-En-En izdvaja nacionalne parkove Kopaonik i Taru - Kopaonik kao skijaški centar Srbije, a Taru zbog više od 200 kilometara pešačkih i biciklističkih staza koje se pružaju kroz netaknutu divljinu.

Kopaonik,foto M.Anđela


Fruška Gora izdvojena je kao jedan od vinskih centara Srbije, gde se nalazi više od 60 vinarija, kao i 17 manastira, od kojih je najstariji podignut u 15. veku.

"Jedinstveni prirodni fenomen", Đavolja Varoš, takođe se našla na listi interesantnih destinacija.


Đavolja Varoš,foto M.Labudović


Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, opisan kao "ekscentrično etno selo urađeno u stilu 19. veka" i Šarganska osmica, "čudo inženjerstva iz 1925. godine".

Jedini manastir koji se našao na listi je Studenica, koji je inače i na Uneskovoj listi svetske baštine.

Si-En-En preporučuje boravak u jednostavnim sobama manastirske gostionice.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

рашинац св

03.05.2018. 21:18

све оно што су њихови владари бомбардовали и загадили уранијумом и ко зна још чиме...

Sloba

04.05.2018. 10:54

Kaze se "Rimokatolička Crkva" ili je dovoljno i Katolička crkva ... svakako ne bukvalno da se prevede sa engleskog jezika na rimsko katolička. Aman.

VEROVATNO SU TO EKSPOZITURE CIA

04.05.2018. 12:07

SRBIJA JE OKUPIRANA ZEMLJA, Srbija je puna stranih agenata.

milivoje

04.05.2018. 14:01

cnn je prednjacio u opravdanosti bombardovanja srbije 1999 a sada da dodju stranci da vide i njihovo delo. polupane zgrade i dalje govore o junastvu cnn-a i udruzenih snaga natovaca. mogli bi turisti da posete i onkologiju i da vide na licu mesta posledice uterivanja ''demokratije''

izmaklo im se...

04.05.2018. 16:04

...Obavezna poseta generalstabu,republickom SUP-u,rafineriji u Pancevu....Mostovima na Moravi,Dunavu...Fabrici automobila u Kragujevcu.Aerodromu Batajnica,Kraljevo,Uzice.Lepo bi bilo da iz Uzicke poste posalju po koju razglednicu.U Aleksincu bi mogli da pokupuju sveze i zdrave namirnice na pijaci.Na Pasuljanskim livadama da prosetaju i da piju"kratersku vodu".U Novom Sadu mogu da lade i noge u Dunavu,odmah ispod"Zezelja"....U Budjanovcima mogu da se raspistolje do mile volje na njivi gde je pao

Vatro Marx

06.05.2018. 20:15

Treba da posjete? Vjerovatno da ce doci onikoji su odavno napustili Srbiju.