Olujno nevreme odnelo DEO KROVA kruševačke škole (FOTO)

Novosti Online / S.BABOVIĆ

03. 07. 2020. u 09:13

Олујно невреме однело ДЕО КРОВА крушевачке школе (ФОТО)

Foto: S.Babović

Snažan vetar, praćen kišom i gradonosnim padavinama pogodio je Kruševac nekih 15 minuta pre ponoći
KRUŠEVAC - DEO krovne konstrukcije Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Kruševcu odleteo je usled velikog olujnog nevremena, koje je oko ponoći pogodilo grad. Prema prvim informacijama sa terena, delovi krova oštetili su i više kuća u Jugovićevoj ulici.


Snažan vetar, praćen kišom i gradonosnim padavinama pogodio je Kruševac nekih 15 minuta pre ponoći, a neposredno pre toga čulo se dejstvo protivgradne odbrane.Drvoredi u ulicama u širem centru Kruševca pretrpeli su štetu,a usled buke prouzrokovane naletima grmljevine aktivirali su se alarmi na parkiranim vozilima.Od ranog jutra komunalci otklanjaju polomljene grane i sanirjau štetu na ulicama,a očekuju se i prvi izveštaji pripadnika Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Kruševac.Pre manje od nedelju dana, okolina Kruševca stradala je u obilnim padavinama. Došlo je do izlivanja Lomničke reke, a nevreme u mestima Lomnica i Buci dovelo je do značajnih oštećenja putne infrastrukture i mostova.Najugroženija su tri mosta i jedan lokalni nekategorisani put.SVUDA LETELI KROVOVI, FABRIKA TRAJAL NEMA STRUJU

U Odeljenju za vanredne situacije u Kruševcu navode da je nevreme praćeno jakim vetrom i grmljavinom prouzrokovalu štetu na više objekata:krov sa škole odleteo o oštetio okolne objekte u prečniku od čak 100 metara.Došlo je i do podzianja limenog krovnog pokrivača od oko 80 metara na zgradi Gerontološkog centra, a krovna konstrukcija je sa stovarišta građevinskog materijala firme “Gasiks” u Čitluku odletela i pala na prugu.

-Na teritoriji grada u protekla 24 sata ukupno palo 73,3 l/m2,a da je protivgradna odbrana dejstvovala sa četiri stanice-ispaljeno je osam reketa-navode u Odeljenju za vanredne situacije.- Šteta nije prijavljena.Vatrogasno spasilačka jedinica u toku jučerašnjeg dana i noći intervenisali su 15 puta.

Došlo je i do kvara na trafostanici Miloje Zakić, usled ulaska vode. To je prouzrokovalo da Fabrika “Trajal” nema struju, ali i domaćinstva koja su priključena na isti trafo.Ekipe su na terenu još od 4,30 i rade na otklanjanju nastale štete. Popravlja se i trago stanica Modrica i dalekovod u Majdevu.Informacije sa terena još uvek pristižu...Pratite nas i putem iOS i android aplikacije