Ne popravlja se epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu: Još devet obolelih, u KC Niš preminuo pacijent iz Brusa

S.BABOVIĆ

četvrtak, 02. 07. 2020. u 16:33

Не поправља се епидемиолошка ситуација у Расинском округу: Још девет оболелих, у КЦ Ниш преминуо пацијент из Бруса

Foto: S. Babović

KOVID-19 do sada je potvrđen u 458 slučajeva, a samo u Kruševcu kod 310
KRUŠEVAC - Pacijent M.S. (61) iz Brusa, kod koga je bio potvrđen KOVID-19, preminuo je juče u KC Niš, saznaju “Novosti”. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u Rasinskom okrugu je registrovano devet novozaraženih pacijenata, među kojima je sedam iz Kruševca i dva iz Brusa.

Reč je o pacijentima kod kojih su uzorkovani brisevi 30.juna. Kako saznajemo, na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac veći deo zaraženih pacijenata je iz Brusa, gde je od početka epidemije registrovano čak 52 obolelih. Za opštinu od svega 15.000 ljudi, ovo je vrlo ozbiljna cifra.

KOVID-19 do sada je potvrđen u 458 slučajeva, a samo u Kruševcu kod 310. U Aleksandrovcu je virus potvrđen kod 60, u Ćićevcu-10 i Trsteniku u 9 slučajeva. Prema podacima ZZJZ, u okrugu se izlečenim smatra 354 pacijenta.

U Kruševcu je treći put odložen polumaraton, koji je trebalo da se održi 4.jula. Organizatori su danas saopštili da se manifestacija odlaže zbog epidemiološke situacije u Srbiji. Ovoga puta, organizatori su odlučili da ne određuju novi termin polumaratona, koji je zbog velikog interesovanja trebalo da okupi između 2.500 do 3.000 učesnika.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije