Pomagao svima, sebi nije mogao: Stradali radnik ostavio iza sebe suprugu i četvoro dece

D. Zečević

petak, 29. 05. 2020. u 06:32

Помагао свима, себи није могао: Страдали радник оставио иза себе супругу и четворо деце

Foto D. Z.

U naselju Baćoglava, nedaleko od Kuršumlije, sahranjen Slaviša Kostić (31). Tragično stradali radnik za sobom je ostavio suprugu i četvoro dece

MUK i suze pratili su juče povorku koja je do groblja u kuršumlijskom naselju Baćoglava ispratila na večni počinak Slavišu Kostića (31), nastradalog u sredu prilikom seče drva. Nesreća se, prema svedočenju rodbine nesrećnog mladića, dogodila kada je sa radnikom koji mu je pomagao pokušao da iz šume izvuče stablo koje su zakačili za traktor.

- Slaviša je upravljao traktorom i kada je pokušao da krene napred, mašina je zbog težine stabla izbgubila kontrolu i počela da klizi u provaliju. Prilikom prevrtanja traktora Slaviša je ispao i nastradao na licu mesta - govore nam upoznati sa detaljima nesreće.

Zato su i juče uoči sahrane u porodičnoj kući Kostića i dalje vladali šok i neverica, a rodbina i prijatelji dolazili su da izjave saučešće članovima porodice koju je Slaviša izdržavao sečom šume. Za sobom je ostavio roditelje, suprugu i četvoro dece, devojčice od šest, četiri i dve bliznakinje od jednu i po godinu.

- Od jutra do mraka radio je u šumi da bi mogao da izdržava porodicu, jer mu supruga Sunčica nije zaposlena. Mučio se i radio pošteno kako bi stekao bolje uslove za svoju decu. Ali njegov prerani odlazak je zaista neopisiva tuga - govore komšije Kostića, koji pokojnog Slavišu opisuju kao vrednog i humanog mladića koji je uvek nastojao da pomogne ljudima oko sebe.

- Od početka vanrednog stanja sa grupom humanitaraca svojim terenskim vozilom obilazio je stare i nemoćne i odnosio im pakete sa hranom i sredstvima za higijenu. Sam se javio da pomogne jer je znao koliko su naša sela nepristupačna - ističe Dejan Milošević, iz humanitarne organizacije "Eho", koja je tokom vanrednog stanja pomagala ugroženim žiteljima kuršumlijske opštine.

Komentari (3)

Nemanja

29.05.2020. 17:53

Saucesce porodici.Ne treba zaboraviti ovog velikog coveka i njegovu porodicu. Pocivaj u miru.

Nale

30.05.2020. 20:37

Ovo je velika tuga. Žao mi je mladog i poštenog čovjeka. A ova bagra političari se razbacuju i ništa im da bude!