KRUŠEVAC - JEDAN slučaj KOVID-19 potvrđen je u Kruševcu od 24. maja, kada je u tri navrata ukupno uzorkovano 63 brisa. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od početka epidemije korona virusa u Rasinskom okrugu registrovano je 352 slučaja, a samo u Kruševcu - 260.

Broj potvrđenih slučajeva KOVID-19 ostao je nepromenjen u svim opštinama okruga: u Aleksandrovcu 44 slučaja, Varvarinu 24, Brusu i Ćićevcu po 9, dok je u Trsteniku zabeleženo - 6. Do sada se izlečenim smatra 277 pacijenata.Tačno 4.297 briseva prosleđeno je na testiranje iz Rasinskog okruga, a desetak osoba dnevno se na lični zahtev testira na KOVID-19.

U Kruševcu 14 porodica čeka na testiranje anti-tela pod okriljem nacionalnog istraživanja. Kako su “Novosti” više puta pisale, procenjeno je da epidemija korona-virusa jenjava, a u poslednjih nedelju dana, broj potvrđenih slučajeva po jednom uzorkovanju nije prelazio tri novotkrivena. Nešto veći porast dogodio se u Brusu, gde je među obolelima bilo i trogodišnje dete, čija je majka od ranije bila pozitivna.

Čak 31 smrtni slučaj u Rasinskom okrugu dovodi se u vezu sa KOVID-infekcijom. Među preminulima je 20 muškaraca i 11 žena. Reč je o pacijentima koji su se lečili u više zdravstvenih ustanova u Srbiji. Najviše pacijenata koji su izgubili bitku sa virusom je iz Kruševca - 17.

T