POTPREDSEDNIK Pokrajinske vlade Đorđe Milićević posetio je danas Temerin gde su u toku završni radovi na rekonstrukciji postrojenja za proizvodnju toplotne energije, u koju je uloženo više od 107 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila više od 89 miliona dinara.


Milićević je naveo da je prva faza obnove ovog objekta završena prošle godine, kada su zamenjeni kotlovi u toplanama „Centar“ i „Park“ u Temerinu. U drugoj fazi se radi zamena toplovodne mreže, po čijem završetku će Temerin, nakon više od četiri decenije, imati potpuno rekonstruisan toplovodni sistem.


- Kolika je bila potreba za rekonstrukcijom ovog sistema govore podaci da su postojali veliki gubici na mreži, bilo je gotovo nemoguće održavati sistem i isporučivati toplotnu energiju ka krajnjim korisnicima - istakao je potpredsednik Milićević i dodao da je obnova toplane dobar posao, jer su benefiti višestruki.


Kako je naveo, to će biti efikasniji sistem, koji će

koristiti manje energenata, a time će postojati i značajne finansijske uštede, ali i manja emisija ugljen-dioksida.

- Procena je da će na godišnjem novou ušteda biti 15 miliona dinara samo u energentima, i to će biti direktan benefit lokanog budžeta, koji će taj novac moći da usmeri u druge značajne investicije - naveo je Milićević.


Potpredsednik Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem, obišao je i Osnovnu školu „Petar Kočić“ u naselju Staro Đurđevo gde je Pokrajina sa 3,2 miliona dinara finansirala kompletnu obnovu sportskog terena.


- Obnovom ovog terena stvoreni su mnogo kvalitetniji uslovi za bavljenje sportom dece u ovoj školi - kazao je Milićević i dodao da je pokrajinska administracija u proteklom periodu stavila akcenat na obnovu i opremanje školskih sportskih sala i terena.


Predsednik opštine Temerin Đuro Žuga kazao je da je Pokrajina u pretekle četiri godine izdvojila 492 miliona dinara za projekte u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, saobraćajne infrastrukture, sporta, vodosnabdevanja i zaštite voda, te u razvoj energetske efikasnosti u opštini Temerin.

Žuga je dodao da su za ovu opštinu u narednom periodu značajni projekti izgradnja fabrike pijaće vode i nastavak izgradnje kanalizacione mreže.