Dva okruga a jedan VOZ: Železnički putnički saobraćaj na relaciji Požarevac- Smederevo na MINIMUMU

D. N.

22. 05. 2020. u 07:41

Два округа а један ВОЗ: Железнички путнички саобраћај на релацији Пожаревац- Смедерево на МИНИМУМУ
Iako je 4. maja najavljeno da će se za nekoliko dana vratiti stari red vožnje, do toga nije došlo. Na železničkoj stanici u Požarevcu rekli su da se ne zna kada će biti vraćeni svi raniji polasci
ŽELEZNIČKI putnički saobraćaj na relaciji Požarevac - Smederevo, koji se ranije odvijao sa 11 polazaka, sveden je na samo dva dnevno. Naime, od ukidanja vanrednog stanja, tokom kojeg je međugradski saobraćaj u potpunosti bio obustavljen, 4. maja vraćeni su samo jedan polazak za Smederevo, u 11.11, i samo jedan povratak za Požarevac, u 12.21.

Iako je 4. maja najavljeno da će se za nekoliko dana vratiti stari red vožnje, do toga nije došlo. Na železničkoj stanici u Požarevcu rekli su da se ne zna kada će biti vraćeni svi raniji polasci.


Sa ova postojeća dva, zaposleni ne mogu da se prevoze na posao, jer je samo voz u 12.21 pogodan za Smederevce koji idu u Požarevac u drugu smenu. Međutim, odatle ne mogu uveče da se vrate, dok Požarevljani ne mogu ni na posao u Smederevo, niti odatle nazad. I stari red vožnje bio je nepogodan, ali je, ipak, postojalo šest polazaka za Smederevo i pet povrataka do Požarevca.


Problem je što putnici na ovim relacijama nemaju alternativni autobuski prevoz, jer iz Požarevca autobusko preduzeće "Ariva" ima samo polazak za Smederevo u devet ujutru i povratak u podne, dok smederevska "Lasta" nema nijedan. Zbog ovako lošeg međugradskog javnog saobraćaja, skoro da i nema povezanosti između dva grada, sedišta susednih okruga - Braničevskog i Podunavskog, iako su oni međusobno udaljeni svega 40 kilometara.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)