Glavna zelena, mlečna, robna i sve ostale pijace u Kikindi ne rade od 17. marta, a zatvorene su kako bi se smanjilo kretanje ljudi i širenje korona virusa, u gradu koji je u to vreme bio jedno od žarišta oboljenja. Samo desetak dana kasnije počela je da radi internet pijaca i grupa „Pijace Kikinda“ na Fejsbuku sada ima nešto više od 3.000 članova, koji kupuju i prodaju, ali i razmenjuju informacije.


Na internet tezgi ima svega, od piletine, sira i jaja, do rasada povrća i cveća za bašte, kozmetike, elektro-materijala, peškira i svega ostalog što se u redovnim okolnostima prodavalo i na pijačnim tezgama.. To je svojevrsna berza koja Kikinđanima pomaže da se dobro snabdeju i u vanrednim okolnostima.


Prodavci robu donose na kućne adrese na području grada, tako da se dalje od praga ne izlazi.


Grupu na Fejsbuku otvorioli su povrtari i sada svojim redovnim mušterijama narudžbine dostavljaju na kućni prag.


Preko ove svojevrsne berze nude se mlečni proizvodi, rasadi sveća i povrća, plastično posuđe, elektro-materijal, med i propolis, ali Kikinđanke traže i farbe za kosu, jer ne rade frizerski saloni. Na Fejsbuk pijaci traži se i hrana za kućne ljubimce, ukrasna živina, kućne papuče. Nekome nedostaju slatkiši i kafa, drugima trebaju patike, a treći traže pumpe za navodnjavanje, mrežne kablove za internet i gašeni kreč za stabla voća. Banaćani, naravno, traže i domaće šunke i kobasice. Čini se da je sada ponuda pregledniji, budući da se gradi nova pijaca, pa su tezge već godinu dana izmeštene na ulicu.