KRALjEVO – Posle dogovora načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića, gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i direktora Regionalne privredne komore Zvonka Tufegdžića sa kraljevačkim privrednicima, u halu sportova kraj Ibra u Ribnici u petak su počeli da pristižu prvi paketi pomoći za najugroženije Kraljevčane.

- Isključivo se kupuju paketi koje formiraju kraljevački trgovinski lanci. Cilj je da novac koji obezbede ovdašnji privrrednici završi u firmama koje posluju na našoj teritoriji i čiji su osnivači iz Kraljeva – rekao je gradonačelnik Terzić.
Prijem paketa sa najosnovnijim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu i kućnu higijenu u hali sportova obavljće se sedam dana, odnosno do narednog petka, nakon čega će uslediti raspodela.

Pročitajte još: Počinje isporuka paketa najugroženijim građanima Loznice

- Prioritet u dobijanju pomoći će naravno imati najsiromašniji sugrađani, korisnici usluga Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, potom ratni vojni invalidi i porodice palih boraca u stanju socijalne potrebe – dodaje Terzić. - Nakon toga, nastavićemo sa raspodelom prema kriterijumima koji će biti precizni, jasni i javno saopšteni.