POŽAREVAC – U centru Požarevca otvorena su prva dva blokovska parkirališta, koja se nalaze u ulicama Sinđelićeva i Davorjanke Paunović. Blokovsko parkiranje uvedeno je uz obrazloženje da će na taj način biti više mesta za vozila stanara, jer su ih do sada zauzimali oni sa strane, kako bi izbegli plaćanje. Njihov broj trebalo bi sada da se smanji, i zbog cene i zbog vremenskog ograničenja.


Naime, ovde je cena parkiranja najviša u gradu – 60 dinara, i ograničena je na najviše dva sata. Blokovski parkinzi predstavljaju B zonu, boja je ljubičasta, a broj za SMS plaćanje 8120. Na novom parkingu u Ulici Davorjanke Paunović pravo parkiranja imaju samo stanari koji žive u toj ulici, dok u Sinđelićevoj mogu da se parkiraju i žitelji Lenjinove, Trga oslobođenja i Tabačke čaršije.


Osim formiranja i obeležavanja blokovskih parkinga, uređuje se i zelene površine i postavljaju mobilijari, što doprinosi lepšem izgledu naselja. U Požarevcu trenutno postoji oko 1.000 mesta za parkiranje, što je nedovoljno, jer na njegovom području, računajući i Kostolac i 25 seoskih naselja, ima oko 30.000 registrovanih vozila. Da bi se broj mesta za parkiranje još više povećao, pored postojeća dva, blokovski parkinzi uskoro će biti formirani i u Ulici Moše Pijade - iza zgrade „Lamela“, i u Ulici Čede Vasovića - u stambenom naselju „Đura“.