U obnovu Doma zdravlja u Despotovcu, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uložila je 265 miliona dinara, a iz lokalne kase izdvojeno je još 20 miliona dinara. Ova zdravstvena ustanova sada je urađena po svetskim standardima i prvi je objekat u opštini koji ima energetski pasoš.

Dograđen je i prostor za Službu hitne pomoći, koja je bila na veoma nepristupačnom terenu na izlazu iz Despotovca. Kupljeno je nekoliko saniteta i novih vozila.

- Zadovoljan sam što je Opština za realizaciju raznih projekata prošle godine dobila oko dva miliona evra. Gotovo ceo budžet. To je san svakog predsednika opštine. Naša opština je siromašna i bez pomoći Vlade Srbije ne bi mogla da realizuje kapitalne projekte - ocenjuje predsednik Opštine Nikola Nikolić.


PROČITAJTE JOŠ: Od Baha do sevdaha: Lazarova harmonika se čula do Njujorka

On dodaje da su zaposlili sve lekare s biroa, kao i da za dvadesetak "ugovorenih" doktora, medicinskih sestara i pomoćnog osoblja Opština godišnje izdvaja 30 milona dinara. Otplaćen je i dug Doma zdravlja od 70 miliona dinara.

- U svakom selu imamo punkt, a u pet sela smo uradili ordinacije u kojima meštani mogu besplatno da se pregledaju jednom nedeljno. Prvi smo u Pomoravskom okrugu dobili najsavremeniji mobilni ultrazvuk, vredan više od 30.000 evra.

Nikola Nikolić

STACIONAR

Predsednik dodaje da je u planu i izgradnja novog stacionara, a da je završeno projektovanje novog doma za stare i dobijena građevinska dozvola. On će moći da primi 100 korisnika, što je 40 više nego u postojećem.