Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica uručio je u sredu četvoročlanoj porodici Simić iz Kišnice ključeve nove kuće. To je prva od ukupno šest kuća koje je za ugrožene izgadila lokalna samouprava a Simići su do sada živeli u staroj i trošnoj kući bez kupatila.

- Prezadovoljni smo. Hvala Bogu da i moja deca imaju svoje sobe, da imaju kupatilo. Hvala predsedniku Popoviću i Opštini što su nam pomgli da imamo ovako lep dom- kazao je Milan Simić glava porodice dok njegova supruga Brankica ističe da novi dom ovoj porodici znači bolji život zbog čega su neizmerno srećni.

Uručujući ključeve novoizgrađene kuće predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da samouprava nastavlja da pomaže svojim građanima i da nema većeg zadovoljstva, od onog kada se pomogne porodici da dobije krov nad glavom.

Pročitajte još: Opština Gračanica odobrila izgradnju šest kuća

- Nastavljamo sa našim programom zbirnjavanja porodica na našoj teritoriji. Porodica Simić je živela u teškim uslovima i drago mi je što smo izgradnjom kuće uspeli da im zaparavo stvorimo novi početak. Siguran sam da će im život u novoj kući biti udobniji i bolji- kazao je Popović ističući da je cilj lokalne samouprave da stvaranjem boljih uslova ugroženim porodicama pomažu njihov opstanak na ovom prostoru.Inače, opština Gračanica će uskoro dodeliti ključeve za još pet kuća, a početkon naredne godine završiće se izgradnja još 36 stanova za socijalno ugrožene porodice.