U komšiluku "Simensa", "Ameteka", "Svarovskog", "Kalcedonije", "Kontinentala" i drugih velikih kompanija koje posluju u Privrednoj zoni "Mali Bajmok" od petka je i nemačka fabrika B+B Sensor Solution, koja proizvodi i razvija termotehničke senzore, senzore vlage i ostale merne jedinice za sve vrste aplikacija.

Za investiranje u Subotici i zapošljavanje 15 radnika, za početak, fabrika se odlučila zbog odličnog poslovnog ambijenta koji ima cela Vojvodina.

- Sa Nemačkom sarađujemo na izuzetno visokom nivou, u njihovim fabrikama u našoj zemlji ima 60.000 zaposlenih, a njihova ulaganja su dostigla 1,4 milijarde evra - istakao je pokrajinski premijer Igor Mirović. - U našoj pokrajini od tog ukupnog broja radi više od 50 kompanija sa više od 22.000 zaposlenih i to je za nas od velike važnosti.


PROČITAJTE JOŠ - Nemcima gratis plac u Malom Bajmoku


Gradonačelnik Bogdan Laban kaže da je ukupna robna razmena Nemačke sa područjem komore od januara do avgusta ove godine iznosila 257 miliona dolara.

- Izmestili smo odeljenja za montažu kablova iz Nemačke u Srbiju, naglasio je Danijel Spehar, direktor preduzeća B+B Sensor Solutions. Premestićemo i neke od linija proizvodnje iz Kine u Srbiju. Planirano je da zaposlimo stotinu radnika.