NAČELNIK Odeljenja za društvene delatnosti Skupštine grada u Jagodini Marinko Kiklić je sa direktorom i vlasnikom leskovačke firme "Centrum" Milenom Damnjanović Kalajdžić potpisao ugovore o izgradnji nove zgrade Kulturnog centra, te adaptaciji postojećeg objekta i dogradnji vrtića "Pivarac".


Kako je najavljeno, novi Kulturni centar će imati pozorišnu salu sa 650 mesta i pratećim sadržajima scene koja će moći da ugosti sve pozorišne predstave, a akustika i rasveta bi trebalo da budu znatno kvalitetnije od dosadašnjih.

PROČITAJTE JOŠ - DECA MOGLA DA POGINU: Autobusu punom đaka tokom vožnje otpao točak, neko namerno odvrnuo šrafove?!

- Potpisivanjem ugovora započinjemo realizaciju obećanja predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palme. Dobićemo novu, velelepnu celinu i u arhitektonskom, i u estetskom smislu - ocenio je gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, navodeći i to da je u toku izrada projekta za rekonstrukciju izletišta "Potok", odnosno adaptaciju letnje scene i dogradnju novih mesta za gledaoce.

Predstavnik pomenute leskovačke firme Srđan Kalajdžić najavljuje da će radovi početi naredne sedmice. Rok za završetak Kulturnog centra je 240, a kompletnih poslova u vrtiću je 120 dana.


BEZ LISTA ČEKANjA

- DOGRADNjOM vrtića "Pivarac" ćemo dobiti još 120 mesta, pa će Jagodina i nadalje biti jedini grad u kojem nema liste čekanja za upis dece - kaže Violeta Nikolić, direktor predškolske ustanove "Pionir" u koji je ove godine upisano 2.000 mališana.