KO U ŠAPCU NOĆU SEČE ZIMZELENO DRVEĆE: Sektaški obred ili samo obest?

A. DELIĆ

sreda, 28. 08. 2019. u 07:15

КО У ШАПЦУ НОЋУ СЕЧЕ ЗИМЗЕЛЕНО ДРВЕЋЕ: Секташки обред или само обест?

Foto A. Delić

U međuvremenu, saznajemo da je nemili događaj ipak postao predmet policijske istrage

GRUPA nepoznatih mladića i devojaka je u noći između 25. i 26. avgusta, u šabačkoj Ulici Leonarda da Vinčija, motornim testerama posekla četiri jelke i jedno ukrasno drvo, a uznemireni stanari iz okolnih zgrada kažu da su im pre mesec, odnosno 15 dana na meti bila još dva zimzelena stabla.

Jedna od komšinica, koja ne želi da se predstavi u strahu od odmazde obesnih, kaže da ju je zvuk motorne testere probudio u pola tri posle ponoći, a svedoči i da su "drvoseče" na proteste nekih komšija koje su sa terasa videli o čemu se radi odgovarale psovkama i uvredama.

PROČITAJTE I:"PROBUDIO NAS JE ZVUK MOTORNE TESTERE": Grupa mladića i devojaka sekla jelke "motorkama" usred noći

Neki Šapčani su pozvali i policiju, ali im je rečeno da se drveće nalazi u nadležnosti Komunalne milicije, čiji su se pripadnici pojavili tek četiri sata kasnije... I, prvu posečenu jelu su odneli radnici "Gradskog zelenila", dok ostala stabla leže razbacana...

POLICIJA, IPAK, ISTRAŽUJE

Komšije, zbog toga što misteriozna grupa noću "patrolira" sa čak tri motorne testere, veruju da se radi o pripadnicima neke sekte. U međuvremenu, saznajemo da je nemili događaj ipak postao predmet policijske istrage, a po društvenim mrežama se već raširila i informacija o tome da su stabla posečena i u naselju Trkaliište, te na još dve lokacije u Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Lux

28.08.2019. 08:11

Комшије видјеле и ништа? Ако нису смјели они да реагују што не зову полицију? То је оно, нећу ја ништа, нека (зове) неко други...

Daki

28.08.2019. 08:31

U planinu, sa sve testerama, na jedno 2-3 godine prinudnog rada.... Na seču drveta, naravno... Pa ima da beže i od noža, a kamo li sekire i testere :)

Milan

28.08.2019. 12:17

@Baba - Ajde Baba ne lupetaj. Samo da okrivis nekog. ko jos tako vaspitava decu? Vidis da su poremeceni.