OLUJA SE SRUČILA NA SRBIJU: Vetar nosio sve pred sobom, padao grad veličine teniske loptice (VIDEO)

N. J./G. Ć.

02. 08. 2019. u 18:44

Led veličine oraha najviše štete pričinio u Arilju i u nekoliko sela. Grad je najjačim intenzitetom padao u ariljskom selu Virovo

ОЛУЈА СЕ СРУЧИЛА НА СРБИЈУ: Ветар носио све пред собом, падао град величине тениске лоптице (ВИДЕО)

Foto G.Šljivić

UŽICE – Krupan grad praćen jakim pljuskom i grmljavinom, obrušio se u petak popodne na više gradova i sela u zapadnoj Srbiji. Najveću štetu pričinio je u Arilju, gde su ledenice veličine oraha oštetile nekoliko automobila, stradao je i crep na nekoliko kuća, a nevreme je za svega nekolio minuta „pokosilo“ brojne voćnjake, bašte i njive.

- Grad u kome je bilo ledenica veličine teniske loptice padao je oko 15 minuta. Materijalna šteta je velika, oštećeni su krovovi na nekoliko kuća, a štete ima i na desetinama automobila. Izvesno je i da je poljoprivredno zemljište zahvaćeno gradom - rekao je zamenik predsednika opštine Arilje Branko Vukajlović.

Grad je najjačim intenzitetom padao u ariljskom selu Virovo.

Grad nije mimoišao ni požeški kraj, u selu Gorobilje zabeležena je šteta na poljoprivrednim kulturama.

Grad je padao i na obodima Užica, u industrijkom predgrađu Sevojnu i u nekoliko sela.

Nevreme je zahvatilo i dragačevski kraj, Guču i okolna sela.

OLUJA U KRUŠEVCU NOSILA SVE PRED SOBOM

Jako nevreme počelo je u Kruševcu danas oko 18.45 sati. Jak olujni vetar praćen kišom i grmljavinom bukvalno je nosio sve pred sobom.

Klupe iz parkova, drveća, pokretni reklamni panoi i stolice iz bašti kafića počeli su da lete pod velikim naletima vetra. Nevreme je počelo da delimično jenjava oko 19.15 časova.

Zbog jake grmljavine aktivirali su se alarmi na više putničkih vozila parkiranih u centru grada.

Još uvek nema preciznijih informacija o razmerama pričinjene materijalne štete ili nekim drugim posledicama oluje i padavina. Vatrogasne ekipe registrovane su na više lokacija u gradu, uklanjajući oborena stabla, a jedna ekipa intervenisala je i kod Opšte bolnice.

Danas je trebalo da otpočne 4. Festival balona “Kruševac kroz oblake”, a početak festivala odložen je zbog vremenskih prilika. Večeras od 21 sat trebalo bi da nastupi Hari Mata Hari.Ovo je, inače drugi put za manje od nedelju dana da kruševački kraj pogodi ozbiljno nevreme.

Značajna oštećenja na dalekovodima, krovovima ekonomskim objekatima i nekategorisanim putevima zabeležena su 28. jula u selima Veliki Šiljegovac, Gari, Ribare, a u selu Padež došlo je i do požara u domaćinstvu. Od groma oboreno drveće blokiralo je pre pet dana nakratko saobraćaj na reigonalnom putu Kruševac-Ribarska Banja.

(S. BABOVIĆ)

NEVREME PROTUTNjALO KRALjEVOM I OKOLINOMKRALjEVO – Nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i olujnim vetrom protutnjalo je u petak između 17.30 i 18 sati Kraljevom i okolinom, pričinivši materijalnu štetu na objektima i automobilima.

Snažni udar vetra odneo je deo krova na stambenoj zgradi u kraljevačkom naselju Moša Pijade, kao i crepove sa nekoliko zgrada i kuća u prigradskim naseljima, rušeći i obarajući grane i rušeći trula stabla. Stradalo je i nekoliko automobila u Karađorđevoj ulici i Vojnom naselju na koja su pala stabla i prava je sreća da tom prilikom niko nije povređen.

A, koliku je štetu prouzrokovalo kratkotrajno, ali snažno nevreme biće poznato čim šteta bude prijavljena nadležnim službama.
— Fabian Vendrig (@fabianvendrig) August 2, 2019

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Rade Bg

02.08.2019. 19:35

Pa kako i da ne bude steta. Dodju u Beograd i prodaju paradajs po 250 dinara. Pa mora neka steta da ih snadje.

Marko Milosevic

02.08.2019. 23:45

@Rade Bg - E srbine moj.....nije srece da kupujemo srpske proizvode u Bgd-u. U bgd se kupuje sve iz uvoza. Albanija, Grcka, Turska, cak I Francuska su zemlje odakle se uvoze poljoprivredni proizvodi koji se kupuju po beogradskim pijacama i marketima. Nazalost je tako, jer recimo sleper krompira od 22 tone kosta 2200 eur u francuskoj, naravno to je skart roba za EU, Ali za nas je realnost na trpezi. Sto bi nas seljak rekao: “Za dobru svinju nema losih splacina”..... sad lepo idi nazad u svoju sremcicu. Pozz

буки

02.08.2019. 21:15

@Раде БГ, Такви као ти купе од њих, који производе парадајз за 50, па га продају по 250 дин, а после овакве слике града и твог коментара, ниси заслужио ни да га помиришеш за 500 динара.

Pera Detlić

02.08.2019. 21:30

E moj Rade bg,ti si jedan veliki ljakse.htedoh reći veliki beograđanin.i neki dan si komentarisao nešto u vezi bg i ostatka Srbije.pokrij se ušima