Bela Crkva: Novi asfalt kao premija

J. J. BALjAK

utorak, 16. 07. 2019. u 12:31

Бела Црква: Нови асфалт као премија

Dobričevo: Postavljanje novog asfalta

Ulaganja u obnovu saobraćajnica u Beloj Crkvi premašuju iznos godišnjeg budžeta Skupštine opštine. Rekonstrukcija 10 ulica za godinu dana, što siromašna opština ne pamti

OPŠTINA Bela Crkva od ovog proleća pretvorena je u veliko gradilište, jer se posle više decenija konačno radi rekonstrukcija ulica i međumesnih puteva, za šta je lokalna samouprava dobila novac od republičkih i pokrajinskih vlasti. Reč je o ukupnoj investiciji koja za čak 20 odsto premašuje godišnji budžet te nerazvijene sredine, koji, inače, iznosi tek 500 miliona dinara.

Radovi su počeli u aprilu. Od tada je novi asfalt postavljen u belocrkvanskim ulicama Vojske Srbije i Vojvođanskih brigada, kao i u Cara Dušana u selu Kruščica. Trenutno se u potpunosti rekonstruiše Ulica Jovana Popovića, u kojoj se nalaze Dom zdravlja, sud i druge ustanove od javnog značaja, kao i pijaca.


PROČITAJTE JOŠ:
Čistije u sedam opština

- Stari put u toj ulici je bio katastrofalan, pa su kola Hitne pomoći tuda mogla da voze samo minimalnom brzinom - ukazuje Dragutin Jovanović, v. d. direktora JP "Vodovod i kanalizacija". - Sada menjamo kompletnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, čime ćemo rešiti i veliki problem Doma zdravlja sa otpadnim vodama. Nakon toga slede postavljanje novog asfalta, uređenje parking -mesta i trotoara.

Teške mašine istovremeno rade i u Dobričevu, gde se stari put od tog sela do Jasenova, preko Banatske Subotice, proširuje u dužini od šest kilometara i postavlja novi asfalt. Taj posao je vredan 120 miliona dinara i, pojedinačno, najveća je od svih ovogodišnjih investicija.

- Ogromne rupe, koje više nisu mogle da se izbegnu, pravile su štetu na automobilima, ali i na velikim poljoprivrednim mašinama. Zato je za nas premija da 48 godina od izgradnje dobijemo novi put - ističe Ištvan Horvat iz Dobričeva.

Kompletna rekonstrukcija Ulice Jovana Popovića / Foto J. J. B.

Do kraja godine biće uređeno još šest ulica - Njegoševa, Dunavska, Lele Radulj i Ulica Jagodara u Beloj Crkvi, Pere Rajića u Crvenoj Crkvi i Žarka Zrenjanina u Banatskoj Palanci.

- Veliki je uspeh u jednoj godini rekonstruisati čak deset ulica i jedan lokalni put. Bela Crkva, koja spada tek u treću kategoriju po razvijenosti, tako nešto ne pamti - naglašava predsednik Opštine Darko Bogosavljević.

On kaže i da bez pomoći države to sami nikada ne bi mogli da izvedu, čak ni preko sufinansiranja projekata, jer je njihov budžet izuzetno skroman.

HALA

BELOCRKVANE u ovoj godini očekuje i početak izgradnje prve sportske hale, koju čekaju još od 1988. godine. Za taj projekat dobili su 236 miliona dinara. On obuhvata i rekonstrukciju sadašnje školske sale.


PROČITAJTE JOŠ:
Brigadiri uređuju plažu

MOST PREKO KARAŠA

JP "Putevi Srbije", koje je nedavno završilo dvogodišnji rad na rekonstrukciji mosta preko Karaša, na magistralnom putu Straža - Jasenovo, uskoro će početi s proširenjem te važne a neuslovne saobraćajnice, kojom voze i teretnjaci. Na toj deonici postoje još tri mosta, koja čekaju obnovu i novi asfalt.Darko Bogosavljević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije