Ćuprija podiže spomenik knezu Lazaru

Beta

12. 06. 2018. u 17:10

Ћуприја подиже споменик кнезу Лазару

Spomenik knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici / Foto P. Milošević

Spomenik će biti postavljen na ulazu u Ćupriju sa autoputa i gledaće ka manastiru Ravanica, zadužbini kneza Lazara, u kojoj se nalaze njegove mošti
Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je da će ta opština podići spomenik knezu Lazaru na Vidovdan 2019, kada je i 630. godišnjica Kosovskog boja, iz 1389. godine.

Spomenik će biti postavljen na ulazu u Ćupriju sa autoputa i gledaće ka manastiru Ravanica, zadužbini kneza Lazara, u kojoj se nalaze njegove mošti.

Pročitajte još:IZNAD KRALjEVA PODIŽU SIMBOL HRIŠĆANSTVA: Krst će videti pola Srbije


Kako je ranije najavljivano, spomenik će biti visok oko 12 metara sa postamentom i biće sličan spomeniku postavljenom u Kosovskoj Mitrovici.

"Pribavili smo svu potrebnu dokumentaciju tako da ćemo do sledećeg Vidovdana imati spomenik knezu Lazaru na ulazu u Ćupriju", kazao je Erić.

Dodao je da su izmenama plana generalne regulacije, koji je na javnom uvidu, predvideli dve saobraćajnice koje između imaju zelenu površinu.

Pročitajte još:HRVATI "PRISVOJILI" I KOSOVSKU BITKU: U njoj je knez Lazar bio vazal hrvatskog kralja

"Ovim planom predviđen je i prostor za novi most, kao i izmeštanje regionalnih puteva čime će Ćuprija dobiti pešačku zonu u centru grada", rekao je Erić.

Erić je naveo da će Ćuprija u budućnosti biti kombinacija rimskog grada Horeum Margi, srednjovekovnog grada Ravno i moderne Ćuprije, što će grad učiniti atraktivnim u turističkom smislu i dobrim za život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

dejan

14.06.2018. 09:30

Slava knezu Lazaru,ali gradu Cupriji su potrebni adekvanti i uredjenj parking prostori, dom zdravlja je ruina,o bolnici da i ne govorimo,muzej horeum margi u korovu i oronuo, prioriteti trebaju ovom gradu, a ne da se novac rasipa.

ĆupričaninSWE

14.06.2018. 20:37

Uskoro niko više neće ostati u Ćupriji. Svi nekuda idu, grad je u očajnom stanju. Sređen je glavni gradski trg i trotoar sa te strane do Mikićevog mosta. Sve ostalo je strašno!

pucanj u prazno

06.03.2019. 14:31

Ako spomenik bude kao onaj u Kosovskoj Mitrovici, bolje da ga ne bude... Turista koji je samo malo obišao sveta, i da nije vizuelni umetnik, može da primeti koliko je slabog umetničkog tj. zanatskog kvaliteta...