SOMBOR - Beogradska firma "Darfur", koja je raskinula ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i 15. septembra prekinula proizvodnju u fabrici obuće "Boreli" u stečaju, demantuje navode radnika da je njih 130 dobilo otkaz da im se duguje plata o po i doprinosi za prethodna četiri meseca. Prema rečima Dragana Perovića, suvlasnika "Darfura", radnici "Borelija" su 14. septembra sami napustili pogon, a da im se ne duguje nijedna zarada.


Pročitajte još: Raskid sa "Borelijem"On negira navode o da njegova firma nije ništa uložila u somborsku fabriku i precizira da je kupljeno nekoliko novih mašina i remontovan deo starih. Poslovodstvo "Darfura" tvrdi da su u "Boreliju" opremili sanitarne čvorove, nabavili opremu i radna odela, čime su poboljšani uslovi rada.


Pročitajte još: Oživeli pod stečajem


- Kad su obustavili rad, radnike sam pozvao telefonom i preko šefova, ali se nisu odazivali, iako su ih autobusi čekali. Svi koji žele posao i dalje mogu da se jave centrali u Beogradu i potpišu ugovor kako bi nastavili da rade - kaže Perović, tvrdeći da su mašine nepotrebno zaustavljene jer posla ima.


TRAŽE PRODUŽETAK ZAKUPA

POSLOVODSTVO "Darfura" poziva radnike da se do 5. oktobra izjasne o dolasku na posao. U međuvremenu, "Darfur" je 21. septembra poslao pismo o nameri da obnovi ugovor o zakupu "Borelija" i nastavi proizvodnju.