JGSP Novi Sad u vozni park ulaže 120 miliona dinara

N. S.

10. 08. 2017. u 16:13

ЈГСП Нови Сад у возни парк улаже 120 милиона динара

Autobusi JGSP na stajalištu u Novom Sadu

JGSP "Novi Sad" raspisao tender za kupovinu niskopodnih dizel solo vozila

NOVOSAĐANI će se, kako je "Novostima" potvrđeno u JGSP "Novi Sad", od sledeće godine prevoziti u sedam novih, niskopodnih solo klimatizovanih autobusa. Ovo preduzeće je, kako objašnjavaju, raspisalo tender, vredan 120 miliona dinara, za nabavku novih vozila.

Sam tender je, objašnjavaju u JGSP, raspisan na osnovu programa investicionih aktivnosti za 2017. godinu, a predmet nabavke su autobusi, koji će imati dizel motore minimalne snage 180 kilovata, i, kao što je to već uobičajeno, kada se nabavljaju novi autobusi za potrebe gradskog prevoznika, ugrađen klima-uređaj.

- Poziv za podnošenje ponuda, koje je otvoren do 21. avgusta, već je otvoren - ističu u JGSP. - Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena. Uobičajen rok za donošenje odluke o dodeli ugovora 25 dana od dana javnog otvaranja ponuda, odnosno 40 dana, u nekim opravdanim slučajevima.

Konkursna dokumentacija, kako preciziraju u JGSP, mora da sadrži i sve pojedinosti o novim autobusima, kao i dodatnoj opremi koja će ih pratiti, pa se, tako, zahteva da zapremina rezervoara za gorivo iznosi najmanje 300 litara, te da vozila imaju automatski menjač sa četiri stepena prenosa za kretanje unapred i jednim unazad.

Planirano je, takođe, da novi autobusi, imaju najmanje 25, a najviše 30 mesta za sedenje, dok će vozači, i u novim autobusima imati poluotvorene kabine, kako bi imali dovoljan komfor u vreme dok su na svom radnom mestu.


VEĆA SUBVENCIJA IZ GRADSKE KASE

JGSP "NOVI Sad" je, podsećamo, rebalansom gradskog budžeta dobio subevenciju iz gradske kase, i to ne od očekivanih 60, već 120 miliona dinara. Samim tim, kako kažu u JGSP "Novi Sad", i broj autobusa, koje je ovo preduzeće planiralo da nabavi biće dupliran. Uslovi za povećanje subvencije, kako je objasnio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, stekli su se zahvaljujući uspešnom poslovanju "Novosadske toplane", koja je uspela dvaput da smanji cenu grejanja, a da dobar deo remonta i ulaganja finansira iz sopstvenih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije