Čistač kupio radio i novine

Z. RAJIĆ

03. 09. 2015. u 07:05

Чистач купио радио и новине

Radovan Kovač (levo), jedini učesnik u javnom nadmetanju

Informativni centar "Kula" privatizovan drugi put, novinari uzeli otpremnine kao tehnološki višak. Vlasnik medija firma koja održava poslovne prostorije

INFORMATIVNO-propagandni centar "Kula" u istoimenoj varoši, koji je već jednom bio privatizovan, dobio je poslednjeg dana avgusta novog gazdu. To je Radovan Kovač, vlasnik firme "Herero", koja se bavi čišćenjem i održavanjem poslovnih prostorija i veleprodajom opreme za ugostiteljstvo.

Kovač je IPC "Kula", sa radijom "Kulska komuna" i istoimenim lokalnim novinama, kupio za 3.500 evra i, uz obavezu da plati u gotovom, postao vlasnik 85,4 odsto kapitala ove medijske kuće, odnosno udela od 70,4 odsto u vlasništvu Agencije za privatizaciju i 15 odsto u posedu Akcionarskog fonda. Početna cena kapitala IPC "Kula" bila je 3.274 evra, a Kovačeva ponuda od 3,5 hiljada evra je automatski prihvaćena, s obzirom na to da je bio jedini učesnik, jer je preduzeće "Meteor komerc" iz Sombora, koje je otkupilo dokumentaciju, odustalo od javnog nadmetanja.

Kulski IPC je bio prodat na aukciji 2007. godine za 5,2 miliona dinara, a ugovor je dve godine kasnije raskinut zbog neispunjavanja obaveza prema Agenciji za privatizaciju i neisplaćenih 16 zarada zaposlenima.

PROVERA KOVAČ je zasad proglašeni kupac IPC "Kula", a formalni vlasnik će postati kad potpiše ugovor sa Agencijom za privatizaciju. Agencija je prethodno u obavezi da pribavi pozitivna mišljenja Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medije, da nema smetnji za zaključenje ugovora.

Direktor i glavni i odgovorni urednik IPC "Kula" Milanka Popović ističe da je preduzeće izmirilo skoro sve zaostale dugove i da ima nevelika dugovanja prema zaposlenima.

- Postoji dobra osnova da IPC nastavi da radi i razvije posao otvaranjem televizije. Dvojica radnika su pre privatizacije napustila firmu kao tehnološki višak sa otpremninom od 200 evra po godini staža, a za isti socijalni program prijavio se još jedan novinar. U preduzeću nas je sada četvoro - jedan novinar u srpskoj i drugi u mađarskoj redakciji, radijski tehničar i saradnik u marketingu. Ima prostora da se zaposle mladi - navodi Popovićeva.

Novi vlasnik IPC "Kula", koji napominje da mu medijska sfera nije strana, jer je sa bratom godinama u poslu sa bilbordima, naglašava da je radio i novine kupio kako bi poboljšao lokalno informisanje.

- Odmalena slušam kulski radio i nije mi se sviđao, a naročito u poslednjih sedam-osam godina. Smatram da i novine "Kulska komuna" treba da budu kvalitetnije - kaže Kovač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Miki

03.09.2015. 08:23

Tako je: čistači su kupili preduzeća. Oni koji su najviše radili i zaradili najveće panzije - najviše im je oduzeto pa su postali bednici! Oni nisu sposobni za muvanje i nisu naučili "školu života" kao čistači. Greška i lose vaspitanje!

Kara Djordje

03.09.2015. 09:23

kakav je ovo naslov?zar čistači nisu dostojni propalog radija? a novinari i voditelji su listom umni ljudi i intelektualci, kako vidimo po tv programima i novinskim vestima.čovek je poštenim radom stekao i kupio što su oni upropastili.pune vesti prostitutki i hoštaplera, a sramota je biti čistač u srbiji, crnoj rupi iz koje svi beže.

Gojko

03.09.2015. 10:53

@Kara Djordje - Sa zadovoljstvom sam prochitao tekst i nigde ne pishe nishta ruzno o novom vlasniku,kome zelim uspeh i u novom poslu.Mozda je trebalo samo staviti znake navoda.

Само да не пише као ти

03.09.2015. 12:19

@Kara Djordje - то би, заиста, била катастрофа...

Gojko

03.09.2015. 16:49

@Kara Djordje - Po pisanju si siguran da sam to ja.Nastavi sa kontrolom,aktivan sam i dalje.

Mladen Šuvakov

03.09.2015. 09:37

koliko vredi frenkvencija u srbiji? a da negrešim možda mu je to dedovina?tako je to kad živiš u srbiji,predsednik bio grobar,potpredsednik parlamenta perač vozila i kondukter,ministar odbrane pisar,ovaj opet čistač i peračica,MA OVA SRBIJA IMA DA BLISTA...

Niška pričica

03.09.2015. 10:04

Ništa čudno. U Nišu je "medijski mag" jedan fotograf i menadžer trećerazrednih turbo folk pevaljki. Pored svoje tv rural kako je zovu prave nišlije ima i radio, pre par godina je kupio niške novine i to za desetostruko nižu cenu samo od vrednosti zgrade u centru grada. Uskoro će kupiti i nišku televiziju, pogađate, opet za desetostruko nižu cenu samo od vrednosti lokala ove televizije. Ali zato na njegovim "medijima" možete čuti samo bajke o lokalnoj vlasti i grad u kome izgleda mi ne živimo !

Znanje

03.09.2015. 12:15

Eeee.... svi bi kupili za male pare kad bi moglo. Treba znati kupiti, treba pratiti godinama prilike, pokusavati, hiljadu neuspeha i ubodes premiju. Ko ce da juri golubove na grani , malo njih. A oni koji rade i uhvatice.Isto treba raditi godinama u politickoj stranci ili se bar povezati sa ljudima, nije dovoljno samo raditi na svom snu. Pa razvijati prijateljstvo, kumstvo, bratstvo, eee nije to tek preko noci tek tako, svi bi a na kraju ostade samo jedan koji je odradio. Sad ne kukajte,kasno!