Crvenka: Devojčica ranjena od zalutalog metka

Z. RAJIĆ

23. 04. 2014. u 13:41

Црвенка: Девојчица рањена од залуталог метка
Marko Grabež (27) na porodičnom slavlju pucao iz pištolja i pogodio Milicu Milanković (14) u susednom dvorištu. Srećom po porodice Milanković i Grabež, metak je Milicu pogodio u mišić desne nadlaktice

CRVENKA - Devojčica Milica Milanković (14) iz Crvenke ranjena je zalutalim metkom u dvorištu svoje kuće u Ulici Maksima Gorkog broj 2. Metak je doleteo sa razdaljine od kilometar i po, iz Ulice Đure Salaja broj 18, preko puta Velikog bačkog kanala, iz kuće Marka Grabeža, koji je proslavljao povratak supruge i nedavno rođenog sina iz Instituta za decu i omladinu u Novom Sadu.

- Milica je u dvorištu ubacivala loptu u koš, kad je u utorak oko 15 sati pogođena metkom u mišić desne nadlaktice. Krvarila je, pa smo je najpre odvezli u ambulantu u Crvenki, a odatle je prebačena na odeljenje ortopedije bolnice u Somboru, gde je metak izvađen. Devojčica će, kako su nam rekli lekari, biti puštena kući u petak. Prosto je neverovatno kako je metak dospeo u dvorište, do zida kraj kojeg je igrala košarku. To je igra sudbine, ali se, srećom, sve dobro završilo. Ne osuđujem čoveka iz čije je kuće stigao metak. On je proslavljao povratak sina, za čiji su se život lekari borili posle dečakovog rođenja. Taj mladi čovek nam se izvinio i dva puta je bio da pita za Miličino zdravlje - kaže devojčicin otac Miodrag, koji uz Milicu ima još četvoro dece.

Marko Grabež (27) kaže da ne bi preživeo da je hitac iz pištolja bio fatalan po Milicu.

- Prvi put sam uzeo pištolj u ruke i eto šta se desilo. Odsekao sam se kad su mi policajci ušli u dvorište i rekli šta se dogodilo. Nisam znao kako će reagovati devojčicini roditelji kad odem kod njih da se izvinim, ali su me oduševili. Miličin otac me je zagrlio i rekao da će sve biti dobro. Ne dao bog da ja sreću svog sina gradim na nesreći drugog deteta. Prihvatam i oduzimanje oružja i krivičnu prijavu. Bitno je samo da je Milica živa i zdrava. Nikad više u životu neću uzeti oružje u ruke - kaže Marko Grabež.

Marku se sin rodio 2. aprila, a zbog komplikacija na plućima dvadeset dana je bio u institutu u Novom Sadu.

- Od radosti što su mi supruga i sin, koji mi je prvo dete, konačno stigli kući, napravio sam slavlje da dam sebi oduška. Pucali smo otac i ja i ne zna se ko je ispalio metak koji je pogodio devojčicu, ali to nije ni bitno. Sve posledice preuzimam na sebe. Otac niti jede, niti pije i stalno plače koliko mu je žao. Zahvaljujemo bogu što je pogledao i devojčicu i njenu i moju familiju - kaže Marko.

KRIVIČNE PRIJAVE

POLICIJSKA uprava u Somboru saopštila je da će povodom ranjavanja devojčice iz Crvenke, a zbog izazivanja opšte opasnosti, biti podnete krivične prijave protiv M. G. (27), Đ. G. (37), T. G. (42), M. G. (53) iz Crvenke i M. Š. (54) iz Vrbasa, koji su osumnjičeni da su na porodičnom slavlju pucali iz vatrenog oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

baunti

23.04.2014. 15:31

Pitam se da li ce kod nas ikada nestati ovi arhaicni obicaji pucanja po slavama, vjencanjima, i ostalim veseljima? To je toliko primitivno, pa jos mogu da razumijem da se praktikuje u Afganistanu, ali kod nas????

Zoran1

23.04.2014. 19:39

Pucanje iz vatrenog oruzija na "slavlju" je cin nezrelih, neodgovornih i zaostalih ljudi. Svaki ispaljen metak je rizik i mogucnost da ubije nekoga. Cak i ako je ispaljen u vis, sto ode gore mora se vratiti dole i ako se nekok zadesi na mestu gde se vrati nastradace. Ovo devojcica je sasvim nepotrbno ranjena i nosice oziljke celoga zivota zbog maloumnog cina neodgovorne osobe.

Nikolai

24.04.2014. 15:45

Ma koji bre Afganistan! Zemlja Srbija i ljudi u njoj su primitivniji i divlji više nego bilo koji divljaci na tom svetu. Tu nema ni kulture ni odgoja ni ponašanja a ni pameti. Ovde se ulicama šetaju ubice, nasilnici i ludaci, tu se puca u decu, tu deca streljaju decu, tu se prebijaju devojke i žene čak do do smrti - i nikome ništa. Ej zemljo moja, gde ti kraj!