ISTRAŽNI sudija Višeg suda u Šapcu Gordana Cmiljanović odredila je pritvor braći Milovanu (48) i Dušanu (51) Jančiću, zbog pokušaja ubistva Zorana Popivode (40), iz ovog grada i nelegalnog posedovanja oružja. U revolveraškom obračunu, koji se, kao što su „Novosti“ pisale, dogodio 29. aprila oko 18.10 kod Pošte, naočigled prolaznika, Popivoda je ranjen u glavu i rame i, kako saznajemo, nalazi se u komi.

Napad se dogodio dok se Popivoda, sa suprugom i jednogodišnjim detetom, vraćao iz šetnje, a Jančići su ga sačekali u belom kombiju ispred samog ulaza u zgradu u kojoj živi. Kako je navela policija, hice je posle kraće svađe, u pravcu Popivode, ispalio Milovan Jančić, i to iz pištolja za koji nije imao dozvolu.

- Čuo sam dva pucnja i istrčao iz kuće da vidim šta se dešava - priča nam jedan od najbližih suseda. - Video sam Popivodu kako leži, a malo dalje od njega, na zemlji je bio pištolj. Ispred kombija su stajala dvojica muškaraca, od kojih je jedan takođe imao pištolj u ruci.

Portparol Višeg suda u Šapcu, sudija Slobodan Velisavljević, u četvrtak nije mogao da nam pruži više detalja o ovom tragičnom događaju, pravdajući se time „da bi to moglo ugroziti istragu“. Kako su sva trojica odranije poznati policiji, kaže, proverava se i da li je do sukoba došlo zbog nekih neraščišćenih računa.

Kako saznajemo, Popivoda je iste večeri prebačen u Urgentni centar u Beogradu. U komi je i u glavi mu se još nalazi metak, a prvom hirurškom zahvatu, mogao bi da bude podvrgnut tek u petak. Njegovo stanje lekari ocenjuju kao veoma kritično.


HITNA ZAKASNILA

ŠAPČANI, u šoku, prepričavaju da ovaj obračun „neodoljivo podseća na krvave sačekuše na šabačkom asfaltu, koje su bile svakodnevica početkom dvehiljaditih“. Kažu da je policija brzo došla na mesto pucnjave, ali je, tvrde, zakazala Hitna pomoć, pa je Popivoda u lokvi krvi ležao na asfaltu gotovo 20 minuta.