Knjaževac: Uhapšena žena koja je drugoj iskopala oči

Lj. T.

15. 03. 2013. u 17:20

Privedena B. T. (76), osumnjičena za brutalan napad na Olgu Cvetković (83) u Gerontološkom centru. Ćerka: Kako zaposleni nisu ništa čuli?

OSUMNJIČENA za stravičan napad u Knjaževcu, kada je stanarku Gerontološkog centra Olgu Cvetković (83), brutalno pretukla gluvonema pacijentkinja B. T. (76), iskopavši joj očne jabučice i polomivši joj šest rebara, u petak je uhapšena!

I dok je javnost još uskraćena za odgovor šta se tačno dogodilo u noći između 11. i 12. marta, odnosno šta je nateralo B. T. na monstruozan zločin, policija i inspektori socijalne zaštite navode da će se „detalji znati nakon završene istrage“.

Lekari niške Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju ni u petak sa sigurnošću nisu mogli da prognoziraju ishod lečenja Olge Cvetković.

- Njeno zdravstveno stanje je zasad stabilno - kaže načelnik maksilofacijalne hirurgije prof. dr Zoran Pešić.

- Pacijentkinja, kojoj su oktinuta meka tkiva i očna jabučica u levoj očnoj duplji i meka tkiva u desnoj i polomljena rebra, prati se iz sata u sat.

Ćerka Slavica Jovanović upire prst u nadležne u Gerontološkom centru u Knjaževcu, navodeći da su oni „želeli da zataškaju celu stvar“. Ona se pita i „da li je moguće da se nekome kopaju oči i lome rebra, a da to niko od osoblja ne čuje?“.

- Po onome što sam saznala, moja majka je bila u toaletu, kada je unutra ušla ta gluvonema žena - kaže Slavica. - Navodno, ona je od moje majke tražila da ustane, a kada je Olga to odbila, ta žena je nasrnula na nju, iskopala joj oči, polomila rebra i - pobegla!


TUŽBA
- MOJA majka je bila prezadovoljna kako su se prema njoj odnosili u centru. Ali, i osoblje je moralo da je čuva, jer su se na to ugovorom i obavezali.
I, upravo zbog toga i razmišljam da podnesem tužbu protiv njih - naglašava Jovanovićeva.

Jovanovićeva ponavlja da su je iz Gerontološkog centra pozvali u ponedeljak i saopštili da joj se majka okliznula i pala u toaletu, zbog čega je prevezena u Niš.

- Kazali su mi da se ne brinem, jer mi je majka lakše ozleđena i da se nadaju da će se, uskoro, vratiti u Knjaževac, a to su mi ponovili i u sredu - kaže Slavica. - Međutim, u četvrtak su me pozvali i rekli da su mojoj majci iskopane oči i da su joj polomljena rebra. Bila sam sluđena. Znači, to su mi saopštili tek kada se u medijima pojavila informacija o pravim povredama moje majke.

Naša sagovornica navodi da je nakon toga policija kao napadača na Olgu Cvetković identifikovala tu gluvonemu ženu, i to na osnovu ogrebotina koje joj je, braneći se, zadala njena majka. Ali, napominje, da bi se to i potvrdilo, moraju da se urade dodatne DNK analize.

- Nije mi jasno da niko ništa nije video, ni čuo - plačnim glasom nastavlja Slavica. - Pa, da nije naišla druga baka i zatekla Olgu na podu tolaeta, moja majka bi, možda, i umrla.

Ona kaže da je Olga u Gerontološki centar u Knjaževcu smeštena 2009. godine i da je, da bi dobila smeštaj u toj ustanovi, založila kuću i kompletno imanje u knjaževačkom selu Novo Korito.

Olgu je na podu toaleta pronašla Jovanka Milojković, koja je sa nesrećnom ženom i delila sobu. Zvučnim signalom pozvala je osoblje centra. Medicinska sestra Danijela Stanisavljević opisuje da je reagovala odmah.

- U toaletu sam zatekla stanarku, oblivenu krvlju. Pozvala sam koleginicu i zajedno smo joj ukazale prvu pomoć, nakon čega smo pozvali bolnicu - u dahu govori Stanisavljevićeva. - Olga je, potom, prevezena u Hitnu pomoć Zdravstvenog centra Knjaževac.

Lekar Hitne pomoći Emilio Miletić, kaže da je policija uredno obaveštena o ovom tragičnom incidentu.

- Pacijentkinja je primljena sa razderotinama u predelu oba oka, sa krvnim podlivima očnih jabučica - kaže dr Miletić. - Poslali smo je na Odeljenje hirurgije, odakle su joj dali uput za niški Kliničko-bolnički centar, nakon čega smo mi o ovom događaju obavestili policiju.

KRIVIČNA PRIJAVA

KAKO je „Novostima“ rekao Zlatoljub Stojanović, načelnik policijske stanice u Knjaževcu, B. T. (76), inače gluvonemoj pacijentkinji Centra, određeno je policijsko zadržavanje od 48 časova.

- Osumnjičena je privedena u prostorijama Gerontološkog centra. Krivična prijava biće podneta Osnovnom sudu u Zaječaru zbog summnje da je B. T. nanela teške telesne povrede Olgi Cvetković - rekao je Stojanović.

Predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike, koji su u četvrtak došli u Knjaževac da ispitaju ceo slučaj, navode da se „neće oglašavati dok se istraga ne okonča“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

roki5deo

15.03.2013. 17:34

kako ce se da se brani ako je gluvo nema, a ko je svedocio i na osnovu cega ,ako niko nista nije cuo i video.Bas me zanima kako gluvo nema starica od 76 godina moze da napravi takve porede.

Buba

15.03.2013. 18:30

Nemoguce da zena od 76 godina moze da to ucini.Odakle joj ta snaga?Ja sa mojih 74 nisam u stanju ni piletu da uradim tako nesto,jer vise nemam snage,a ona sa dve vise skoro ubi zenu.Da li je tamo i osoblje gluvonemo,kad niko nije cuo zapomaganje starice.

1+1=3 nekada

15.03.2013. 21:13

Ma dajte ljudi , ja sam svake godine sve jaci i jaci i verujem da je ta 76/to godisnja zena to ucinila .Evo ja kao mladic nisam mogao i nije bilo teorije da savijem "onu stvar" a bio sam jak sto kazu "ko konj" hehe, a danas nakon toliko godina sa 68 to radim sa lakocom i savijam "ga " sa dva prsta i to u svim smerovima.Dakle , da li smo jaci mladji ili stariji.

Lela

16.03.2013. 12:13

Citajuci vase komentare ja sam zakljucila da je baka sama sebi iskopala oci i polomila rebra-suludo,sta pricate sto ne bi imala snage od 70 god.Moja majka ima 74 god nosi tesko koliko i ja mogu a ja duplo mladja od nje.Naravno da moze biti jaka,dobra hrana,genetika i td td.Postale i babe ratoborne znala sam da se zene cupaju za kosu ali vadjenje ociju,baka mnogo gledala americke horor filmove.

ADLER

16.03.2013. 12:17

Da je se ovo dogodilo bilo gde na drugom mestu na planeti ja bih u ovu pricu poverovao, ali posto je u Srbiji ne verujem nista.