Bajina Bašta: Sportski centar - braći Milutinović

R. BLANUŠA

02. 05. 2011. u 21:53

U znak zahvalnosti za učinjene rezultate, zavičaj na Drini odlučio da se oduži slavnim fudbalerim sa Crkvenog brda, navavši sportski centar po njima

BAJINA BAŠTA - Ponosni na svoje slavne fudbalske zemljake Bajinobaštani nastoje da im se na dostojan način oduže. Kada se Srbija plasirala na Mundijal u Južnoj Africi, u znak zahvalnosti svom sugrađaninu Milanu Jovanoviću Lanetu, na prilazima Bajinoj Bašti osvanula su dva bilborda. A po slavnoj braći Milutinović, Milošu, Miloradu i Veliboru Bori, u gradiću na Drini nameravaju da nazovu gradski sportski centar, jedno od najlepših sportskih zdanja u Srbiji, sa terenima za sve sportove i pomoćnim terenom sa veštačkom travom.

Planira se otvaranje muzeja koji će trajno čuvati uspomenu na legendarnu „plavu čigru“ Miloša, njegovu braću Milorada i Boru, i služiti kao putokaz mladim generacijama sportista. Obnovljena je pre nekoliko godina pokrenuta inicijativa da se Bora Milutinović proglasi za počasnog građanina Bajine Bašte, što je uvaženog fudbalskog stručnjaka posebno obradovalo. Jer, Bora je svuda gde je radio isticao da je iz Bajine Bašte, Srbin sa Crkvenog brda.

- Bajina Bašta je nešto posebno u mom životu. Ja nikad nisam propustio nijednu priliku da to istaknem. Brat Milorad oseća se kao deo rodnog grada, a takav osećaj imao je i pokojni Miloš. I naše porodice obožavaju ovo lepo mesto na Drini. Predlog za počasnog građanina me je ujedno iznenadio i obradovao. Učiniću sve da i dalje predstavljam grad u kome živi naša sestra Milka kao i mnogobrojni prijatelji. Biće to obaveza da pomognem i na druge načine i ja ću se potruditi da je ispunim - kazao je Bora Milutinović na nedavnom prijemu kod predsednika opštine Bajina Bašta Zlatana Jovanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

taxista

03.05.2011. 07:34

Uvek bili pravi ljudi i ostali takvi. Pozdrav zemljacima sa Crkvenog brda. Bajinobastani znaju da cene doprinos svojih sugradjana i da to na izvestan nacin nagrade; i o vog puta na pravi nacin.

ogorcen

03.05.2011. 21:38

taj Zlatan Jovanovic, ko je on da tek tako menja naziv sportskog centra,dosta vise fudbala, i kradje preko fudbalskih klubova i terena "ssa vetackom travom"

Milan konobar Bajnobastanin

16.07.2011. 15:57

Pa nista ISPRAVNIJE i NORMALNIJE ovaj projekat zasluzuje svu pohvalu mozda je trebalo da ih se sete u vreme kada je sagradjen stadion pre 20 g. a.Vidim da i to nekome ne odgovara odnosno smeta e ovojo je dokaz zbog koga postoji 4 s okrenuti ledjima da se nigde ne mozemo sloziti.Pozdrav za gospodina Zlatrana,zahvalan sam mu sto me je udostojio i posetio u vreme dok je bio republicki poslanik kada sam radi zastite svojih prava strajkovao gladju ispred Palate nepravde u Beogradu.Iskren pozdrav