Nova vlast u Rekovcu

Z. GLIGORIJEVIĆ

utorak, 21. 06. 2016. u 08:50

Нова власт у Рековцу

Samo 32 dana su u Rekovcu vladali naprednjaci

Posle par "preletanja" odbornika formirana koalicija SPS-JS-DS. SNS: Nelegitimna sednica, žalićemo se ministarstvu

REKOVAC - Vlast u opštini Rekovac, koju je činila koalicija SNS - GG "Levač Levčanima" - SDS, kojoj se priključila i Aleksandra Jovičić, koja je izašla iz JS i prešla u SNS, pala je posle samo 32 dana od konstitutivne sednice Skupštine opštine. Kako je glas "preletača" bio presudan za formiranje vlasti, SPS i JS, koji su planirali da skroje vlast sa DS, oštro su reagovali jer smatraju da je došlo do prekrajanja izborne volje građana i tražili da Jovičićka vrati mandat. Ona to nije učinila.

Zato je Dragiša Minić, odbornik SNS, prešao u JS i pošto je sada on bio "jezičak na vagi", juče je održana sednica SO Rekovac na kojoj je vlast preuzela koalicija SPS-JS-DS. Ona sada ima 17 od 33 odbornika Skupštine. Odbornici SNS napustili su skupštinsko zasedanje pre smena i imenovanja novih funkcionera.

Na sednici je za predsednika opštine izabran Predrag Đorđević, koji je ovu funkciju obavljao u prethodnom sazivu, za predsednika Skupštine opštine izabran je Goran Đorđević, a za njegovog zamenika Predrag Miloradović.

- Skupština nije bila legitimna, jer je bilo puno proceduralnih propusta. Zbog toga ćemo se žaliti Ministarstvu za lokalnu samoupravu - kaže za "Novosti" dr Pavle Mijajlović (SNS), koji je na konstitutivnoj sednici 18. maja izabran za predsednika opštine.

Dragan Marković Palma potvrdio je za naš list da je sednica održana bez pripreme.

- Tačno je da sada imamo većinu, ali prvo je trebalo da se sakupi 30 potpisa odbornika i da se zatraži vanredna sednica. Ukoliko ona ne bi bila zakazana za nedelju dana, onda bi oni mogli da je održe - kaže Dragan Marković Palma, lider JS i dodaje da još uvek ne zna da li je Minić prešao u njihovu stranku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije