Strelišta u Srbiji ponovo oživela: Strelci se vratili - Arsović, Arunović, Milovanović, Sebić...

Beta

22. 05. 2020. u 19:28

Стрелишта у Србији поново оживела: Стрелци се вратили - Арсовић, Аруновић, Миловановић, Себић...

Trening Foto: SSS

Svi smo proteklih meseci radili u kućnim uslovima, ali ništa ne može da zameni trening na strelištu. Jedva sam dočekala da se vratim - rekla je Andrea
Srpski strelci su se, posle duge pauze zbog vanrednog stanja, vratili na strelišta, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Na objektima za malokalibarsko oružje - na beogradskoj Carevoj ćupriji, u Novom Sadu i Kragujevcu počeli su da rade reprezentativci i ostali strelci. Postepeno se otvaraju i streljane za vazdušno oružje, naveo je ŠS.

Danas pre podne, na 50-metarskom strelištu radili su reprezentativci Andrea Arsović i Milenko Sebić, zajedno sa nekoliko mladih takmičarki "Policajca".

Na 25-metarskom strelištu za sport pištolj vežbale su Zorana Arunović i Jasmina Milovanović.

- Svi smo proteklih meseci radili u kućnim uslovima, ali ništa ne može da zameni trening na strelištu. Jedva sam dočekala da se vratim - rekla je Andrea Arsović.

Sva seniorska međunarodna streljačka takmičenja planirana za ovo leto su otkazana zbog pandemije korona virusa.

- Neće biti izazova na međunarodnoj sceni, ali Streljački savez Srbije je, u skladu sa novonastalim okolnostima, promenio kalendar, pa su domaća takmičenja planirana za april, maj i jun, pomerena za period od sredine juna do kraja avgusta - rekao je šef stručnog štaba reprezentacije i selektor za pušku Dragan Donević.

- Kao što je poznato, planirano je da sezona počne sredinom juna prvim kolom Kupa Srbije - dodao je on.

Srpski strelci su do sada izborili šest kvota za Olimpijske igre u Tokiju: Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović, Sanja Vukašinović i Andrea Arsović (puška).

Poslednje nadmetanje za olimpijske vize je trebalo da bude Evropski kvalifikacioni turnir u Plzenju. Taj turnir je, naravno, otkazan, a još nije doneta odluka na kojim takmičenjima će biti raspodeljene preostale kvote.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije