Plivači počeli da treniraju u bazenima: Prvenstvo Srbije počinje u avgustu

S. K.

ponedeljak, 18. 05. 2020. u 21:50

Пливачи почели да тренирају у базенима: Првенство Србије почиње у августу

Boris Drobac Foto: N. Paraušić

Pošto se dugo nisu takmičili, planiramo da organizujemo i nekoliko mitinga, a u avgustu i prvenstvo Srbije - rekao je Drobac

BAZENI su otvorili svoja vrata, plivači su se vratili pravim treninzima. Boris Drobac, predsednik PSS, planira da se uskoro u Beogradu okupe naše najveće zvezde, a, ako propisi dozvole, i da organizuju mitinge pod ingerencijom Saveza. Želja je da se nacionalno prvenstvo održi u avgustu.


- Kako nemamo međunarodna takmičenja, moramo da uradimo reviziju budžeta da bi MOS mogao da nam uplati za novo tromesečje. Čim nam novac legne na račun, organizovaćemo pripreme reprezentativaca, nadamo se na Košutnjaku. Pošto se dugo nisu takmičili, planiramo da organizujemo i nekoliko mitinga, a u avgustu i prvenstvo Srbije. Samo još ne znamo da li će biti na otvorenom ili zatvorenom bazenu - kaže Drobac.


Mnogo toga zavisi i kada će Vlada, zbog epidemije virusa korona, dozvoliti da se okupi veći broj ljudi na jednom mestu.


- Ne pripadamo mi kolektivnim sportovima. Na naše mitinge ili prvenstva dođe oko 250 takmičara. Tu su i treneri, sudije, zvanična lica, pa i roditelji, navijači... Zato mnogo zavisi od toga koliko će mere vremenom biti ublažene - podvlači Drobac.