Omladinsko sportsko društvo Beograd napunilo 75 godina od osnivanja: Proslava čim ova pošast stane

S. O.

25. 03. 2020. u 20:51

Омладинско спортско друштво Београд напунило 75 година од оснивања: Прослава чим ова пошаст стане

Ljubiša Đurović foto: A. Stevanović

Predsednik OSDB Ljubiša Đurović, inače direktor Centra za kulturu "Vlada Divljan", preko stranica "Novosti", čestita godišnjicu svima kojima je plavo-bela boja na srcu
OMLADINSKO sportsko društvo Beograd (OSDB) u sredu je napunilo 75 godina postojanja, ali zbog pandemije virusa korona svečana proslava je ostavljena za bolje dane. Predsednik OSDB Ljubiša Đurović, inače direktor Centra za kulturu "Vlada Divljan", preko stranica "Novosti", čestita godišnjicu svima kojima je plavo-bela boja na srcu.

- Pre 75 godina formirano je OSD Beograd sa sedam klubova, ali se šezdesetih ugasio hokejaški klub, pa su ostali fudbalski, atletski, rukometni (ženski), biciklistički, džudo i košarkaški, da bi kasnije formirali teniski i šahovski, pa sada imamo osam klubova i svi nose naziv omladinski - kaže Đurović, za "Novosti".

- Za sve ove godine od osnivanja do danas, naši pojedinci i klubovi su pravili velike rezultate na domaćoj, evropskoj i svetskoj sceni, osvajali medalje, titule i šampionske pehare, i pronosili slavu i kluba i zemlje.

Đorović podseća da su kroz OSDB prošli mnogobrojni državni rekorderi, a na čelu su bili izuzetni sportski, kulturni i privredni i naučni radnici, ostavljajući dubok trag u našem sportu.

- Da podsetim samo na jednog od njih, nedavno preminulog Boru Stankovića, a bilo ih je još mnogo - kaže Đurović. - Ova situacija sa pandemijom virusa korona nas je sprečila da proslavimo godišnjicu uz plavo veče. Ali, čim ova situacija prođe, pozvaćemo sve da budu sa nama i da obeležimo godišnjicu. I na kraju, svim prijateljima i našim sportistima želim mnogo sportskih i životnih uspeha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije