“Tojota” uz srpske predstavnike na OI u Tokiju: U Japanu su svi sportisti isti

P. Živković

utorak, 03. 12. 2019. u 17:05

“Тојота” уз српске представнике на ОИ у Токију: У Јапану су сви спортисти исти

Foto: Z. Jovanović

Cilj mi je da u Tokiju budem najbolja - rekla je nekadašnja rukometašica, a sada uspešna atletičarka Saška Sokolov

SVET koji je inspirisan snagom sporta, koji je bolje, fer mesto za sve, cilj je "Tojote" koja će zajedno sa Vladom Japana pokušati da iskoristi snagu sporta, silu koja ujedinjuje i daje pozitivnu energiju, kako bi dopronela tome da ne postoje razlike između ljudi.


To je danas rekao predsednik "Tojota Adrije" Kensuke Cučija, na posebnom događaju koji je "Tojota Srbija" sa Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetom Srbije upriličila u Belom dvoru, posvećenom predstojećim OI u Tokiju 2020.


PROČITAJTE JOŠ:Medalje sa EP već zaboravljene, Milica i Tijana idu u Moskvu po olimpijsku vizu


Ovaj 3. decembar nije odabran slučajno za nesvakidašnji događaj, jedinstven u dosadašnjim najavama učešća sportista na OI. Naime, danas je bio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (u Srbiji ih ima 800.000).


- U susret Igrama 2020. "Tojota", koji je globalni partner MOK, i na lokalnom nivou olimpijskih i paraolimpijskih komiteta, sprovodi akciju "Pokreni svoje nemoguće", što je u suštini i priča o "Tojoti" - rekao je Njegova ekselencija ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama.


Na lepo osmišljenom događaju, pored legendarnog Miroslava Cerara, skupu se obratila i paraolimpijka Saška Sokolov:


- Hvala "Tojoti", hvala svima koji nas podržavaju, Paraolimpijskom komitetu, prijateljima, mom vereniku, porodici. Cilj mi je da u Tokiju budem najbolja - rekla je nekadašnja rukometašica, a sada uspešna atletičarka.


PROČITAJTE JOŠ:SSS u akciji sa osobama sa autizmom u Subotici: Kuglanje sa osmehom


Naravno, pričali su i čelnici Paraolimpijskog i Olimpijskom komiteta Srbije, Zoran Mićović i Božidar Maljković.


- U Japanu su svi sportisti isti, i paraolimpijci i olimpijci, i samo to je već velika pobeda svih nas - rekao je Mićović.


Proslavljeni košarkaški stručnjak, sada čelnik OKS, Maljković je ponovo "kritikovao" japansku "Tojotu".


- "Tojota" ne pravi dobre automobile! Jer, ne kvare se, nema druženja sa mehaničarima, vuilkanizerima, ne kukate komšijama - u svom stilu je rekao Maljković, zahvaljujući "Tojoti" i obećavajući da će OKS pružiti svim našim sportistima maksimalne uslove za takmičenje i da se nada da će i oni dati sve od sebe.


LUKIĆ: I MI SE USAVRŠAVAMO

DIREKTOR kompanije "Tojota Srbija" Robert Lukić bio je vidno uzbuđen posle nesvakidašnjih susreta na jučerašnjem skupu.

- Tek sad sam uveren da ništa nije nemoguće! I mi ćemo, poput ovih divnih ljudi, sportista, pokušati da se menjamo, usavršavamo, budemo još bolji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije