U nedelju na Savi Međunarodni plivački maraton: U Trci mira 15 maratonaca

A.D.

03. 08. 2017. u 08:40

Imamo sasvim dovoljan broj da održimo tradiciju u Šapcu, nažalost grad nema domaćeg predstavnika već nekoliko godina - kaže Vojislav Mijić

У недељу на Сави Међународни пливачки маратон: У Трци мира 15 маратонаца

ŠABAC - Međunarodni plivački maraton “Jarak - Šabac”, rekom Savom na stazi dugoj 19 kilometara od sremskog sela Jarka do plaže “Stari grad” u Šapcu, biće održan u nedelju 6. avgusta. Snage će odmeriti 15 plivača iz Češke, Italije, Rusije, Hrvatske i Srbije, a među maratoncima je sedam žena.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući,maratonac i direktor maratona Vojislav Mijić objasnio je da je ove godine takmičara nešto manje, a razlozi su brojne manifestacije u okruženju, kao i to što šabački maraton više nije u kalendaru FINA.

- Za sada imamo 15 kvalitetnih plivača, što je sasvim dovoljno da održimo tradiciju u Šapcu. Nažalost, grad nema domaćeg predstavnika već nekoliko godina, zato što je maratonsko plivanje u Šapcu na vrlo niskim granama - rekao je Mijić.

Mijić je podsetio da je maraton osam godina bio u svetskom kupu FINA federacije, ali, kako kaže, troškovi su preveliki. Ovogodišnji nagradni fond u Šapcu biće 4.200 evra, i praktično, osim smeštaja plivača, grad neće imati drugih većih izdataka.

Direktor Turističke organizacije Šapca (TOŠ) Srđan Mitrašinović, najavio je bogat program na plaži u Šapcu. U subotu posle podne u “Starom gradu” biće organizovano takmičenje u pripremanju ribljeg kotlića. U nedelju je demonstracija streličarskih veština, kajakaške trke, državno prvenstvo u rvanju na pesku...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije