Šefik: Delfini jači od svih

S. K.

ponedeljak, 18. 01. 2016. u 18:43

Шефик: Делфини јачи од свих

Denis Šefik Foto: Arhiva VN

Naši vaterpolisti za 20-30 odsto bolji od ostalih. Imamo zaista moćan tim koji je svoju snagu delimično pokazao protiv Hrvatske, da nisu "povukli ručnu" mogli su da slave i sa deset golova razlike - priča Denis

DENIS Šefik na tribinama. Neobična uloga za jednog od najboljih golmana svih vremena. Slavni čuvar se privikao na ulogu navijača i tvrdi da su naši vaterpolisti za koplje ispred svih. "Delfini" večeras (20.15) u četvrtfinalu igraju sa Rusijom i samo bi čudo moglo da ih spreči da se u polufinalu, 20. januara, ne sastanu sa boljim iz duela Španija - Grčka.

- Naša reprezentacija je za 20-30 odsto bolja od ostalih selekcija. Imamo zaista moćan tim, koji je svoju snagu delimično pokazao na otvaranju protiv Hrvata. Da nisu povukli ručnu, mogli su da slave i sa deset golova razlike - ističe Šefik.

Trofejni vaterpolista je odgledao dosta utakmica na turniru, na kojem do sada nije bilo senzacionalnih rezultata.

- Jedino iznenađenje napravili su Rusi pobedom nad Grčkom u grupi. Svi ostali rezultati su bili očekivani. Očekujem u četvrtfinalu paklene okršaje, naročito između Italije i Crne Gore, kao i Hrvatske i Mađarske - smatra Šefik.

Denisu za oko nije zapao nijedan igrač, dok su golmani bili na očekivanom nivou.

- Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović su do sada bili konstantni. Prijatno me je iznenadio Grk Galanopulos, koji pre pola godine na SP nije dobijao šansu.

Legendarni čuvar mreže priznaje da mu je ovo prvo Evropsko prvenstvo koje gleda kao navijač:

- Veoma mi je neobično. Obično sam bio u vodi, a sada gledam i uživam kada gledam naše. Iskreno, pomalo mi je i zanimljivo, jer nisam pod pritiskom. Morao sam i da ispunim obećanje sinu, kojem sam obećao da ću da ga vodim na svaku utakmicu.

Šefik je od prošle godine u Kragujevcu, gde brani za Radnički, ali i stvara buduće golmane.

- Trudimo se da napravimo dobru priču, da stvorimo pravi klub. Snalazim se i kao trener, klinci su jedini koji me slušaju - našalio se ljubimac navijača.

ČAROLIJA U "ARENI"
KO god je ušao u "Arenu", ostao je bez daha. I Šefik uživa u čaroliji:
- Fenomenalno je na bazenu. Sve je fascinirajuće. Naročito na utakmicama naših vaterpolista, kada se stvara čarolija. Samo da tako bude do kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)