Savić: Za mene su svi isti

S. Krstović

21. 12. 2015. u 08:51

Савић: За мене су сви исти

Dejan Savić

Imamo 19 igrača, svako ima svoju šansu i priliku da se nametne, kaže selektor vaterpolo reprezentacije Srbije koja se priprema u Barseloni za EP u Beogradu
DEJAN Savić nikog ne favorizuje. Za selektora svetskih i evropskih prvaka svi vaterpolisti imaju šansu da se nađu među 13 odabranih na EP od 10. do 23. januara u Beogradu. Trofejni kormilar će tim za spektakularni šampionat u "Kombank areni" saopštiti tek kada završi pripreme u Atini sa Grcima.


- Zvanično, tim je trebalo da se zna još 15. decembra. Ali, nezvanično to se radi pred prvu utakmicu na šampionatu. Imamo 19 igrača na pripremama, svako ima svoju šansu, svako će imati priliku da se nametne. Svi su jednaki, a posle Atine, 6. jaunara saopštiću tim - ističe Dejan Savić.


Da li sprema neko iznenađenje u ekipi to samo zna kormilar Srbije. O tome sada izbegava da govori, a smatra da su tri nedelje, ipak, dovoljne da se ekipa pripremi za Šampionat na kojem juri treće uzastopno, ukupno sedmo evropsko zlato.


- Sve reprezentacije su u istom položaju. Na turniru ćemo videti koja će selekcija biti psihološki spremnija. U odnosu na "letnje pripreme", sada će akcenat biti na igri, radićemo na taktičko-tehničkim stvarima. Normalno, nećemo zapostaviti ni fizički deo priprema, a za to su zaduženi Vladimir Pavlović i Aleksandar Janik - ističe Savić.


"Delfini" su od petka u Barseloni, gde vežbaju sa Španijom. Savić nije ni zabrinut što igrači dolaze iz šest liga: srpske, mađarske, italijanske, španske, turske i rumunske.


- To zna svaka generacije, a reč je o priključku klub - reprezentacija. Svi su igrači šampioni, profesionalci, imaju tu kopču, tako da mislim da nećemo imati nikakvog problema. Verujem da su svi u formi i da će reprezentacija Srbije biti onakva kakva jeste - uveren je Savić.


Pripreme u Španiji i Grčkoj pomoći će vaterpolistima da kod kuće ne budu pod velikim pritiskom.


- Pritisak me ne zanima. Mi smo ti koji sebi stvaramo pritisak koji bi trebalo da nas samo još više motiviše. Španci i Grci nam vraćaju samo gostoprimstvo, jer je vaterpolo takav sport da se sve radi na principu reciprociteta. Verovatno je to sada dobar trenutak i gledaćemo svim silama da to iskoristimo - ističe Savić.

GOCIĆ: SVEŽI ZA BEOGRAD

KAPITEN Živko Gocić smatra da će za tri nedelje uspeti da se spreme za EP.

- Svi dolazimo iz jakih klubova, tako da ne moramo specijalno da radimo na fizičkoj spremi. Stručni štab će nas osvežiti i pokušaćemo koliko je moguće da tempiramo formu za EP. Jedva smo čekali da se malo družimo, da budemo zajedno, mislim da imamo dovoljno vremena da ponovimo ono što smo radili u poslednje vreme i pripremimo neko taktičko iznenađenje - ističe Gocić.

U "ARENI" 8. JANUARA

MONTIRANJE bazena u "Areni" počeće 27. decembra. Vaterpolistkinje i vaterpolisti prvi će, 8. januara, trenirati u plivalištu na kojem će se odigrati EP. Ostale selekcije ambijent "Arene" osetiće dan kasnije.

Inače, LEN je objavila termine treninga, a 16 muških i 12 ženskih selekcija vežbaće na "Tašmajdanu", "11. aprilu" i Republičkom zavodu za sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije