Žreb za EP: Težak put za Srbiju

S.K.

16. 02. 2015. u 17:55

Жреб за ЕП: Тежак пут за Србију
"Orlovi" su u grupi D (Busto Arsicijo), gde će igrati sa braniocem titule i olimpijskim pobednikom Rusijom, neugodnom Finskom i Slovačkom

FORTUNA se nije osmehnula našim odbojkašima na žrebu za 29. EP od 9. do 18. oktobra u Italiji i Bugarskoj, koji je održan u Sofiji. "Orlovi" su u grupi D (Busto Arsicijo), gde će igrati sa braniocem titule i olimpijskim pobednikom Rusijom, neugodnom Finskom i Slovačkom.

Izabranike Nikole Grbića prvo mesto vodi u četvrfinale (14. oktobar), a drugo ili treće u osminu finala (13.oktobar). Naša grupa se ukršta sa grupom B (Torino), gde su domaćin Italija, Francuska, Hrvatska i pobednik iz duela trećeg kruga kvalifikacija (23. i 30. maj) Estonija - Švedska. Dakle, da bi izborili polufinale naši moraju da savladaju dva favorita za medalje, Rusiju, Francusku ili Italiju.

U grupi A (Sofija) su Bugarska, Nemačka,Češka, Španija ili Holandija, a u grupi C (Varna) su: Poljska, Belgija, Belorusija, Slovenija ili Portugalija.

Pobednici četvrtfinalnih duela boriće se za medalje, 17. i 18. oktobra u Sofiji. Finalisti će se direktno plasirati na evropske kvalifikacije za Olimpijaske igre, početkom januara 2016, dok će preostalih pet biti određeni na osnovu rang-liste CEV.

Dragan Stanković i drugovi su pre dve godine u Kopenhagenu osvojili bronzanu medalju, pošto su u meču za treće mesto nadigrali Bugarsku sa 3:0. Inače, "orlovi" su u polufinalu izgubili od Rusije sa 3:1.

Naša selekcija je na evropskim prvenstvima osvojila deset medalja: dve zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije