ZA razliku od prošle godine kada je prva stanica posle Australijan opena bila američka turneja, ovog puta, Novak Đoković će zagrevanje za masterse u Indijan Velsu i Majamiju imati u Dubaiju.

Na turnir koji je osvajao četiri puta, Novak se vraća prvi put posle 2015, a protivnik na današnjoj premijeri u arapskom svetu (16.00) jeste 259. teniser na ATP listi, Malek Džaziri, koji je simboličnim hvatanjem za glavu "proslavio" kada je saznao ime rivala u prvom kolu. Bez obzira na to što je turnir serije 500, motiva neće faliti.

- Za mene je svaki turnir bitan. Tako sam odrastao, ljudi koji su me oblikovali učili su me da ne potcenjujem nijedno takmičenje i da se ne štedim za neki veći turnir. Radije bih da ne igram nego da igram sa pola snage. Svaki meč je nova prilika da budem najbolja verzija sebe, mislim da još mogu da napredujem i u kretnji i u udarcima. Svaki turnir donosi nove izazove. Prošle godine je bila prevelika pauza između Melburna i Indijan Velsa, sada ću u Dubaiju igrati i singl i dubl, tako sam odlučio sa timom. Posle u Indijan Velsu i Majamiju sledi dobra prilika za uzmanje novih bodova, jer nisam igrao dobro tamo prošle godine - priseća se Novak.

Danas počinje 279. nedelja Novakove vladavine na "turu", i veoma je bitno da u Dubaiju bude na svom nivou, pošto će u isto vreme, Rafael Nadal igrati u Akapulku, i nastaviti poteru za Srbinom na ATP listi. Nadal u Meksiku brani 200 bodova, Đoković je "na nuli" u Dubaiju, pa će imati šansu i da dodatno uveća prednost nad Špancem. n